Γιάννης Μπασκόζος: Λύνει τα προβλήματα για την διάθεση των βιβλιαρίων υγείας στα παιδιά

  • Iatropedia
Εγκύκλιο με οδηγίες που αφορούν στην πιστή εφαρμογή των διαδικασιών για την διανομή των βιβλιαρίων υγείας του παιδιού, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας του παιδιού ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ξεκαθαρίζει με την εγκύκλιο τα θολά σημεία γύρω από το θέμα της διάθεσης των βιβλιαρίων υγείας ειδικά στα παιδιά.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας που αποκαλύπτουν την προβληματική λειτουργία του θεσμού. Για το λόγο αυτό ο κ. Μπασκόζος παρέχει όλες τις σχετικές διευκρινίσεις για την κατανομή των βιβλιαρίων υγείας παιδιού.

Την εποπτεία διανομής των βιβλιαρίων από τις μαιευτικές μονάδες, κλινικές των Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων, των Μονάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας του ΠΕΔΥ όσο και από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας των Π.Ε., θα έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας που θα συγκεντρώνουν στατιστικά στοιχεία για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στον «Πίνακα καταγραφής και παρακολούθησης διάθεσης Βιβλιαρίων Υγείας του Παιδιού».