Φαγούρα στο δέρμα: Γιατί ξύνεστε συνεχώς;

  • Iatropedia
Η φαγούρα στο δέρμα είναι μια ενοχλητική κατάσταση, που κάνει το βίο αβίωτο στους πάσχοντες. Μάλιστα καόπιες φορές μπορεί να φέρει τους ασθενείς σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Δείτε τι φταίει

Αιτίες της φαγούρας

Ξηρό δέρμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η φαγούρα στο δέρμα προκαλείται από ξηροδερμία. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, στην κολύμβηση, στη χρήση κλιματισμού, αλλά στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας που συνοδεύεται από χαμηλά επίπεδα υγρασίας.

Ασθένειες

Ορισμένες ασθένειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν φαγούρα στο δέρμα όπως: διάφορες μορφές καρκίνου, προβλήματα του θυρεοειδούς, αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κοιλιακή νόσο και ηπατική νόσο.

Διαταραχές των νεύρων

Μια επιπλέον αιτία της φαγούρας μπορεί να είναι οι διαταραχές του νευρικού συστήματος συμπεριλαμβανομένων του έρπητα ζωστήρα, του σακχαρώδηςδιαβήτης και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Αλλεργική αντίδραση και ερεθισμό

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα. Οι ένοχες αιτίες είναι κάποια τα καλλυντικά όπως σαπούνια, ή χημικά προϊόντα, ή μάλλινα ρούχα που μπορεί επίσης να προκαλέσουν κνησμό.

Εγκυμοσύνη

Μερικές γυναίκες υποφέρουν από φαγούρα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό συμβαίνει πιο συχνά στα χέρια, το στήθος, τους μηρούς και την κοιλιά.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών προκαλεί φαγούρα στο δέρμα.

http://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια τρόφιμα προκαλούν φαγούρα εκεί που δεν πρέπει!