Έρχονται αλλαγές στις προμήθειες των νοσοκομείων! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

  • Iatropedia
Μια καλή ευκαιρία να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο αγοράς υγειονομικού και χειρουργικού υλικού στα νοσοκομεία φαίνεται πως ήταν για τον Άδωνι Γεωργιάδη η σύλληψη επιχειρηματία ο οποίος υπερτιμολούσε τα προϊόντα που πουλούσε στο ΕΣΥ θησαυρίζοντας σε βάρος του συστήματος.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλαγές στις ανώτατες τιμές αγοράς υλικών, στους διαγωνισμούς αλλά και στον τρόπο επιλογής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς η σύλληψη του επιχειρηματία των προμηθειών του έδωσε τελικά ένα καλό επιχείρημα.

Μια τακτική βέβαια που δεν ακολουθείται μόνο από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία αλλά και από δεκάδες άλλους παρά τα κουρέματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις τιμές των υλικών.

Άλλωστε το περιβόητο παρατηρητήριο τιμών που αποτελεί το επίσημο εργαλείο του υπουργείου υγείας για τη σύγκριση των τιμών σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζει πολύ πιο υχηλές τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα από ότι κυκλοφορούν στην αγορά. Το ζήτημα έχουν επισημάνει πολλές φορές παράγοντες της αγοράς αλλά η υπόθεση έμεινε στα …χαρτιά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να επανεξετάσει όλο τον τρόπο λειτουργίας του παρατηρητηρίου ενώ στο στόχαστρο θα μπει και η Επιτροπή προμηθειών υγείας (ΕΠΥ). Μια επιτροπή που μέχρι σήμερα παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία της με δραματικές καθυστερήσεις και «κολλημένους» επί χρόνια διαγωνισμούς για αγορά υλικών στα νοσοκομεία.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και ειδικοί επί του θέματος προκειμένου να αποφανθούν για το πώς θα πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα προμηθειών. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν κονδύλια στα νοσοκομεία ώστε να μην κουρεύονται μισθοί και εφημερίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαρμακεία τέλος έως και τη Δευτέρα!

Όταν ο Άδωνις ζήλεψε τη Νορβηγία! Το φωτοάλμπουμ του υπ.Υγείας!

Ο πόλεμος του ελέγχου: Στα κάγκελα οι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ

Μπρος γκρεμός και πίσω τρόικα! Τι θα γίνει με τα φάρμακα