Έρχεται θερμός Σεπτέμβρης! Προς κινητοποιήσεις και οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • Iatropedia
Τα πολύ δύσκολα για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ξεκινούν με το τέλος των καλοκαιρινών αδειών. Ήδη το μέτωπο των φαρμακοποιών και των ιδιωτών γιατρών είναι σε έξαρση ενώ το πάζλ φαίνεται ότι θα έρθουν να συμπληρώσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), οι οποίοι προετοιμάζονται ήδη εν μέσω θέρους να αντιδράσουν στις συνεχείς περικοπές στον τομέα της Υγείας. Τι περιμένει τον υπουργό Υγείας από Σεπτέμβριο;

Οι φαρμακοποιοί ζητούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Όχι άδικα. Το ίδιο και οι ιδιώτες γιατροί. Σειρά έχουν τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ που καιρό τώρα βλέπουν τα νοσοκομεία να καταρρέουν με το λιγοστό προσωπικό, τα ανύπαρκτα υλικά και φυσικά τις πετσοκομμένες εφημερίες.

Εν μέσω Αυγούστου ο κλάδος δεν επαναπαύεται.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας να είναι επί ποδός καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τη λήψη αποφάσεων για τη στάση του νοσοκομειακού κινήματος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ακριβώς την επόμενη ημέρα.