ΕΚΑΒ και Κέντρο Υγείας Άνδρου βοήθησαν στην ασφαλή γέννηση ενός αγοριού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για μαιευτήρια ούτε λόγος! Αλλά ούτε και για μαιευτικές κλινικές σε νοσοκομεία ή έστω μία μαία και έναν παιδίατρο να...βρίσκονται! Οπότε, αν μια γυναίκα στα μικρότερα (αλλά όχι και τόσο μικρά) νησιά μας θέλει να γεννήσει, είτε πρέπει να έρθει σε μεγάλο αστικό κέντρο 1 μήνα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία, είτε να κάνει τον σταυρό της και να ελπίζει το καλύτερο για όταν φτάσει η ώρα εκείνη... Κι όταν όλα πάνε κατ΄ευχήν, σπεύδουν οι δικοί της άνθρωποι να ευχαριστήσουν όσους βοήθησαν σαν να έχουν οι άνθρωποι υποχρέωση στο κράτος που τους έχει αφήσει στην τύχη τους.

Σήμερα έχουμε να διηγηθούμε μια περίπτωση με αίσιο τέλος για μητέρα και βρέφος. Αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παρά τον ζήλο και την επιστημονικότητα γιατρών και νοσηλευτών, αντιμετωπίζουμε δυσάρεστα συμβάντα με γεννήσεις παιδιών στα νησιά μας. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη γυναίκα που χρειάστηκε να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της την Κυριακή, τα κατάφερε μια χαρά και να της ζήσει!

Δείτε τι έγραψε το enandro.gr και το ekabnews:

Ξεγεννώντας στην Άνδρο!!!
To ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο ελικοδρόμιο παραλαμβάνει από την μαία το νεογέννητο και την μητέρα να τους μεταφέρει στην Αθήνα για τα περαιτέρω. Ακόμα μια φορά το πυροσβεστικό σώμα ήταν παρών όταν του ζητήθηκε…

(Από τον αναγνώστη μας Δ.Λ. λάβαμε το παρακάτω σημείωμα από το facebook και το αναρτάμε για να δούμε πως προσπάθησαν όλοι – από το ΕΚΑΒ της Άνδρου και το Κέντρο Υγείας μέχρι την πυροσβεστική – στα δύσκολα για να έρθει ένα παιδί στον κόσμο στο Κέντρο Υγείας Άνδρου… Εν Άνδρω).

Εχτές 29 Απριλίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την οικογένεια μας !! Ήρθε στη ζωή το δεύτερο μας εγγονάκι. Ένας ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ… αφού θέλησε να γεννηθεί στο κέντρο υγείας Άνδρου!!!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα από όλα στην Rania Taousani σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και των γιατρών τον κύριο Ιερώνυμο Βοσκάκη τους πιλότους της πυροσβεστικής και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που κάτω από δύσκολες συνθήκες έφεραν στον κόσμο τον εγγονό μου γιατί όλοι ξέρουμε πως το Κέντρο Υγείας της Άνδρου δεν είναι τόσο επανδρωμένο για πολύ δύσκολες καταστάσεις όμως οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό………και τέλος την νύφη μου την Πελαγίτσα την μανούλα που πέρασε όλη την ταλαιπωρία με πολύ δύναμη για να μας κάνει όλους ευτυχισμένους και όλους τους φίλους και συγγενείς που ήταν κοντά μας !!!!!!

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΗΣ ΑΝΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….