«Έφυγε» βρέφος από γρίπη Η1Ν1!

  • Iatropedia
Την τελευταία του πνοή άφησε ένα βρέφος μόλις επτά μηνών από τη Λιβύη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το οποίο νοσηλευόταν με γρίπη Η1Ν1, που πλέον θεωρείται η κανονική εποχική γρίπη.

Το βρέφος νοσηλευόταν επί σειρά ημερών στη Λιβύη με αναπνευστικά προβλήματα και χρειάσθηκε να μεταφερθεί στη χώρα μας για καλύτερη αντιμετώπιση.

Οι γιατροί διαπίστωσαν σε εργαστηριακό έλεγχο ότι έφερε και τον ιό της γρίπης Η1Ν1 ο οποίος μπορεί στο παρελθόν να είχε προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της επ απειλούμενης πανδημίας, αλλά πλέον εμπεριέχεται και στο κανονικό εποχικό εμβόλιο.

Ωστόσο ο εξασθενημένος οργανισμός του μόλις επτά μηνών κοριτσιού δεν άντεξε και υπέκυψε στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου:» Η ασθενής BEN HUSSEIN Mohmed Khadija ηλικίας 7,5 μηνών εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» την 10-01-2012 διασωληνωμένη προερχόμενη από νοσοκομείο της Λιβύης λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο στο νοσοκομείο μας ανιχνεύθηκε ο ιός Η1Ν1. Παρά τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της ασθενούς και τη φαρμακευτική αγωγή κατέληξε σήμερα στις 10:30 π.μ. λόγω μη αναστρέψιμης πνευμονικής βλάβης.»