Δείτε το μενού που μας δυναμώνει!

  • Iatropedia
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να έχουμε ενέργεια όλη την ημέρα. Μάθετε τι να τρώτε αν θέλετε να είστε δυνατοί για να τα βγάλετε πέρα.

Έξυπνοι υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες μπορεί να είναι ο εχθρός της δίαιτας αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ενέργειας και διάθεση. Είναι το κυριότερο καύσιμο του οργανισμού ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της ουσίας σεροτονίνης ή αλλιώς ορμόνη της ευτυχίας.

Το κλειδί είναι να αποφεύγεται τα γλυκά, τα οποία προκαλούν αύξηση του σακχάρου και περιέχουν θερμίδες. Αντ 'αυτού, επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, καφέ ρύζι, και δημητριακά. Το σώμα απορροφά τα δημητριακά ολικής αλέσεως πιο αργά, διατηρώντας έτσι σταθερό το σάκχαρο στο αίμα και τα επίπεδα ενέργειας.

Κάσιους, αμύγδαλα, φουντούκια

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και μαγνήσιο, ένα μέταλλο το οποίο παίζει βασικό ρόλο στη μετατροπή της ζάχαρης σε ενέργεια.

Καλές πηγές μαγνησίου είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως και ορισμένα ψάρια.

Άπαχα κρέατα

Το άπαχο χοιρινό κρέας, το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, είναι πηγές πρωτεϊνών που περιλαμβάνουν το αμινοξύ τυροσίνη που αυξάνει τα επίπεδα δύο χημικών ουσιών του εγκεφάλου (ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη) που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο συγκεντρωμένοι.

Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να προστατεύουν από την κατάθλιψη. Εκτός από τα ψάρια, πηγές των ωμέγα-3 είναι τα καρύδια και τα φυλλώδη, σκούρα πράσινα λαχανικά.

Φυλλώδη λαχανικά

Το φυλλικό οξύ είναι μια άλλη θρεπτική ουσία που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης. Βρείτε το σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως το σπανάκι και το μαρούλι), τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τα εσπεριδοειδή.

Νερό

Μένοντας ενυδατωμένοι μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κούραση. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ακόμη ότι και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να υποσκάψει την ενέργειά σας. Η λύση είναι απλή – πίνετε άφθονο νερό ή άλλο χωρίς ζάχαρη ποτά όλη την ημέρα.

Ένας άλλος τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και γεμάτοι ενέργεια είναι να τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

πηγη http://www.webmd.com