Διάλογος με Άδωνι εν μέσω απεργιών! Συνεχίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς στην συνεδρίαση της Ομοσπονδίας του κλάδου αποφασίσθηκε να συνεχίσουν παρά το γεγονός ότι αύριο ξεκινά ο επίσημος διάλογος των γιατρών με τον Άδωνι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανατροπές σε θέσεις και απόψεις έρχονται τελικώς την τελευταία στιγμή για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Καταρχάς μετά την παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποφάσισαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον Άδωνι Γεωργιάδη έστω κι αν γνωρίζουν ότι ελάχιστα αποτελέσματα θα επιτευχθούν.

Άλλωστε η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στο σχέδιο της και μόνο λεπτομέρειες φαίνεται να απομένουν ακόμη και τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Στη σημερινή γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο κλάδος βρέθηκε σε δίλλημα: να λήξει την απεργία και να υποστεί χωρίς αντιδράσεις τις αρνητικές συνέπειες της Μεταρρύθμισης ή να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με στόχο να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο διάλογος πάντως με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν αναμένεται να είναι σε …ήρεμο πλαίσιο καθώς οι προθέσεις του υπουργού υγείας έχουν ήδη εκφραστεί και περιλαμβάνουν την υποχρεωτική εργασιακή σχέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ για όποιον θέλει να ενταχθεί στο νέο σύστημα.

Πρόθεση που δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τους γιατρούς οι οποίοι δηλώνουν ότι δε θα είχαν αντίρρηση να ενταχθούν με αυτόν τον τρόπο στο νέο σύστημα και να κλείσουν τα ιατρεία τους αρκεί οι αποδοχές τους να είναι με βάση το βαθμολόγιο τους και να απολαμβάνουν κανονικά την ασφαλιστική τους κάλυψη όπως οι νοσοκομειακοί γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η διαθεσιμότητα κλείνει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Η κινητικότητα έφερε κρεβάτια εντατικής! Πόσα λειτουργούν σήμερα

Σε ιδιωτικές εταιρείες οι έλεγχοι για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ!

Ο κύβος ερρίφθη: Ξεκινά την Παρασκευή ο διάλογος γιατρών ΕΟΠΥΥ- Άδωνι!