Δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας Α σε παιδάκι προσφύγων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κρούσμα
Τα πιθανά προβλήματα προσωπικής και δημόσιας υγείας που προκύπτουν μεταξύ των προσφύγων, οι οποίοι βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά στην χώρα μας, αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορία, που επιβεβαιώνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει και δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας-Α σε παιδάκι 8 ετών, το οποίο διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία”.

Εξάλλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε και την ύπαρξη ενός κρούσματος ανεμοβλογιάς σε άλλο παιδάκι προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά από σχετική σύσταση των γιατρών, οι δικοί του άνθρωποι φροντίζουν ώστε το παιδί να απομονωθεί και να μην έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά, προκειμένου να μην μεταδώσει την ασθένεια.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μαλεσιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε το πρώτο περιστατικό διαχειρίσιμο, ενώ επιβεβαίωσε το δεύτερο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά πρόσθεσε ότι οι γιατροί από την Περασμένη Δευτέρα 7/03 έως την Καθαρά Δευτέρα 14/03 είχαν εξετάσει στο πολυιατρείο 600 άτομα περίπου, μεταξύ αυτών 155 παιδιά.