C130 με γιατρούς και υγειονομικό υλικό στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς!

  • Iatropedia
Στήριξη τόσο με ιατρικό προσωπικό όσο και με υλικά και εξοπλισμό παρέχει το υπουργείο Υγείας στους κατοίκους που δοκιμάζονται από τα Ρίχτερ.

Υγειονομική ομπρέλα προστασίας επιχειρεί να απλώσει το υπουργείο Υγείας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς που δέχτηκαν νέο χτύπημα από τον Εγκέλαδο.

Με C130 αποστέλλει :

– Κλιμάκιο τεσσάρων (4) εξειδικευμένων ιατρών (ειδικοτήτων παθολογίας, καρδιολογίας, γενικής ιατρικής).

– Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), κλιμάκιο τριών (3) ιατρών (γενικοί ιατροί και παιδοχειρουργός).

– Έναν αυτοκινούμενο ξηρό κλίβανο χωρητικότητας 25 λίτρων, προκειμένου να ενισχυθούν οι διαδικασίες αποστείρωσης εξοπλισμού.

Μια αυτοκινούμενη μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ήδη από το υπουργείο Υγείας έχει ζητηθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς να τεθούν σε ετοιμότητα για την παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών υγείας, 25 ιατροί- μέλη του ζωτικών ειδικοτήτων.

Η επιχείρηση ενίσχυσης της Κεφαλλονιάς συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Σύμφωνα με τον επικεφαλής Παναγιώτη Ευσταθίου: “αν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση το νησί θα δώσουμε κι άλλο εξοπλισμό, μηχανήματα αλλά και ιατρικό προσωπικό”.

Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές φαίνεται ότι είναι προβληματισμένες δεδομένου ότι υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση για τη διακομιδή ασθενών αν χρειαστεί.

Άλλωστε οι επίγειες δυνάμεις με δυσκολία κινούνται στους δρόμους εξαιτίας των ζημιών που έχουν προκληθεί από τον Εγκέλαδο ενώ εμπόδια υπάρχουν και από αέρος λόγω πολλών μποφόρ αλλά και από θαλάσσης εξαιτίας των ρωγμών στο λιμάνι του νησιού.

Πάντως ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ κ.Πάνος Ευσταθίου έχει ζητήσει να επανεξετασθούν οι μονάδες υγείας του νησιού από ειδικούς μηχανικούς ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα δικαστήρια οι γιατροί για το κούρεμα των μισθών τους! ΟΕΝΓΕ: «Ετοιμαστείτε»!

Προς ψήφιση την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Έρχονται τα ΚΕΠ-Υγείας! Τι θα προσφέρουν