Αξονικός τομογράφος επιτέλους στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έγινε η παράδοση – παραλαβή του μεταχειρισμένου αξονικού τομογράφου που δώρισε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, η εταιρία ΙΑΣΙΣ, με τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Γεωργαλά να κάνει την παράδοση του μηχανήματος στη διοικήτρια κ. Δάλλα, ευχόμενος να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου.

Η κ. Δάλλα τον ευχαρίστησε θερμά για τη δωρεά, λέγοντας πως η εταιρεία αποδεικνύει στην πράξη την κοινωνική της εταιρική ευθύνη με την δωρεά του αξονικού τομογράφου. «Η «IASIS TECHNOLOGIES I.K.E.» δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στην εμπορία και συντήρηση ιατρικών μηχανημάτων και είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η καλή μας συνεργασία αλλά και η ευαισθησία με την οποία είδε μία πραγματική ανάγκη του Νοσοκομείου Καρδίτσας, το οποίο έμεινε χωρίς αξονικό περισσότερο από ένα χρόνο, έκανε την εταιρία να δωρίσει ένα μεταχειρισμένο συγκρότημα αξονικού τομογράφου με όλα τα αναγκαία εξαρτήματα και λογισμικό.

Η δωρεά αυτή έλυσε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και σταμάτησαν πλέον οι αναγκαστικές διακομιδές ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με μεγάλο κόστος πρώτα για τους ασθενείς και τις οικογένειες και μετά για τα δύο Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ με τις διακομιδές, το ΕΣΥ για συνολικό κόστος. Κι έρχεται να καλύψει ένα κρίσιμο κενό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου που είναι σε εξέλιξη.

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας ενέταξε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 την προμήθεια σύγχρονου αξονικού τομογράφου  16 τομών, κόστους 450.000 ευρώ, έργο το οποίο δεν ολοκληρώθηκε διότι υπήρξαν μεταξύ των ανταγωνιστριών εταιριών δικαστικές προσφυγές, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας έχει προτείνει το έργο για να συμπεριληφθεί στο νέο ΕΣΠΑ και ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια τελικά θα καρποφορήσει. Μέχρι τότε το νοσοκομείο οι ανάγκες του Νοσοκομείου θα καλυφθούν από τη δωρεά και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική.