«Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» κατά «Αυγής»!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
|Η βιασύνη του συντάκτη της εφημερίδας σας Α. Μανταδάκη να προσδώσει με άρθρο του το χαρακτηρισμό «Βαθύ Δεξιό», στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλη να κινητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Αθήνας , αποδεικνύει περίτρανα ότι κάποιοι είναι «πολύ βαθιά νυχτωμένοι», όταν αναφέρονται στην Πρωτεύουσα της χώρας μας". Αυτό αναφέρουν σε δελτίο τύπου που απέστειλαν...

Και συνεχίζουν:

Είναι «βαθιά νυχτωμένοι» γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι το αν θα εκλεγεί «δεξιός» ή «αριστερός» δήμαρχος. Αλλά το αν θα εκλεγεί Δήμαρχος που θα έχει όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για την πόλη. Αν θα διαθέτει γνώσεις κι εμπειρίες για να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Αν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία τους πόρους και τις αρμοδιότητες, για να πάει η πόλη μπροστά.

Η Αθήνα δεν χρειάζεται για Δήμαρχο τον εκλεκτό κάποιου κόμματος, δεξιού ή αριστερού. Αλλά ούτε κι ένα πρόσωπο που θα εκλεγεί με δήθεν αριστερή ατζέντα , αλλά αμέσως μετά την εκλογή του θα εφαρμόσει στην πόλη τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με «αριστερό» όμως μανδύα.

Το «παραμύθι» αυτό το ζούμε ήδη σήμερα στη χώρα και τα παραδείγματα είναι πολλά. Η γενιά των 300 ευρώ, η απαγόρευση με νόμο των απεργιών , η κατακόρυφη μείωση των συντάξεων, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, η σταδιακή αντικατάσταση της μόνιμης από την μερική απασχόληση.

Δεν χρειάζεται το ίδιο δήθεν αριστερό πείραμα να το επαναλάβουμε και στην Αθήνα. Αρκετά ακριβά πλήρωσε η χώρα,  αλλά και η πόλη μας , τους κομματικούς υποψήφιους.