Άσυλο Ανιάτων: Υποσχέσεων συνέχεια….

  • Iatropedia
Δεσμεύσεις ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει πληρωμή ακόμη μιας δόσης από τα ποσά που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ έλαβαν από τον Υπουργό Υγείας οι επικεφαλής του Ασύλου Ανιάτων.

Χρειάστηκε να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε ένα κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, αλλά και να στερηθούν οι 235 ασθενείς βασικά τρόφιμα για να βρεθούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ για το Ίδρυμα, αλλά και να γίνει προσπάθεια λύσης του προβλήματος των οφειλών.

Ήδη εκταμιεύθηκαν 282 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα νοσήλια ενός μήνα, ενώ στη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, του Α. Λυκουρέντζου, της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκε η διαδικασία εξόφλησης των νοσηλίων που οφείλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία στο Άσυλο. Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν και άλλα χρήματα.

«Παράταση ζωής», χαρακτηρίζει τα χρήματα αυτά η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννα Ηλιάδη, ζητώντας συνολική λύση για την επιβίωση του Ιδρύματος. Άλλωστε, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 3 εκατομμύρια ευρώ στο Άσυλο, όταν το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις για εισαγωγή νέων περιστατικών έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το ζήτημα είναι πλέον, αν ο «ταλαιπωρημένος» οικονομικά ΕΟΠΥΥ θα καταφέρει να εντοπίσει τα χρήματα για να πληρώνει τις οφειλές του και στο Άσυλο Ανιάτων, όταν χρωστάει σχεδόν σε όλους τους παρόχους του.