Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων!

  • Iatropedia
Τελειωμό δεν έχει απ΄ότι φαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Σύριζα. Ποιες κατηγορίες εκτόξευσε εκ νέου σήμερα κατά ΣΥΡΙΖΑ.Πως απάντησε στους χαρακτηρισμούς περι μαϊντανού

Σήμερα ο υπουργός υγείας μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα FM”.εκτόξευσε νέα φαρμακερά βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του στη ρύθμιση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Όπως ανέφερε ''πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει “όχι”, ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να πέσουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα. Σε όλα… Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν «το πρόβλημα είναι αν εγώ θα είμαι μαϊντανός στα μέσα ενημέρωσης ή εάν ο πολίτης θα αγοράζει το φάρμακο ακριβότερα»

Και συνέχισε:«Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, διότι από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων… Να ξέρει ο κόσμος τι είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς… Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι!».

Αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει η τροπολογία για τα φάρμακα ο υπουργ΄ςο υγείας υποστήριξε πως « η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα, δηλαδή, και πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές, και 100 εκατ. ευρώ από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα και παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γιατί φεύγω»! Όλη η επιστολή παραίτησης του Διοικητή του «Δαφνίου» στο iatropedia και οι αιχμές κατά Άδωνι

«Σκούπα» αλλαγών και στα νοσοκομεία! Πως θα λειτουργούν από το 2014

Περικοπές φαρμάκι στην Υγεία! Τι χάνουν οι ασθενείς από τον τσεκουρωμένο προϋπολογισμό

Άρχισαν τα όργανα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία: Κινητικότητα εξπρές- Παραιτήθηκε ο Διοικητής