Βλαστοκύτταρα από λίπος σβήνουν τα σημάδια του χρόνου

  • Iatropedia
Μπορεί η επιδερμίδα του προσώπου να μαρτυρά την ηλικία μιας γυναίκας αλλά εξίσου προδοτική είναι και η περιοχή του λαιμού. Πλέον τα σημάδια του χρόνου σβήνονται από τα σημεία που φανερώνουν την ηλικία των γυναικών με βλαστοκύτταρα από το ανθρώπινο λίπος!

Ρυτιδιασμένος λαιμός και ντεκολτέ, μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια, χέρια αλλά και πρώιμες κόκκινες ραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν χάρη στα βλαστοκύτταρα τα οποία λαμβάνονται από το λίπος της κοιλιάς ή τους μηρούς της γυναίκας .

Τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου που παρουσιάσθηκαν στο Βέλγιο, ήταν εντυπωσιακά, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επανάσταση στην πλαστική χειρουργική. «Πράγματι τα αποτελέσματα των επεμβάσεων που παρουσίασαν οι Βέλγοι συνάδελφοι στο συνέδριο ήταν εντυπωσιακά και μαρτυρούν τις δυνατότητες που προσφέρει η πλαστική χειρουργική στην αντιγήρανση» ανέφερε ο πλαστικός χειρουργός κ Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

«Αφού λαμβάνονται τα βλαστοκύττρα στη συνέχεια με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας εγχύονται στο λαιμό της γυναίκας και χάρις στις μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες τους αναζωογονούν το δέρμα από μέσα προς τα έξω» τονίζει ο κ Νταμάγκας εξηγώντας πως η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση κάποιας ακριβής ή πολύπλοκης συσκευής, άρα δεν έχει υψηλό κόστος ,ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα στην ανανέωση του δέρματος του λαιμού αλλά και στην ψυχολογία της γυναίκας ».

αναζωογόνηση χεριών

Ένα δεύτερο σημείο του γυναικείου σώματος που μαρτυρά την ηλικία είναι τα χέρια. «Είναι κοινό για τις γυναίκες, όσο μεγαλώνουν, να αδυνατίζουν τα χέρια τους, που σημαίνει ότι οι φλέβες και οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επίσης επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης» επισημαίνει ο κ Νταμάγκας.

Και καταλήγει «Ενώ θεραπείες όπως η αναζωογόνηση του δέρματος μπορούν να στοχεύσουν τα σημάδια της γήρανσης και να κάνουν τα χέρια να φαίνονται πιο γεμάτα και υγιέστερα, στην πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουν μόνο μια προσωρινή λύση.

Η επέμβαση χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα καθαρό και αποτελεσματικό μόσχευμα λίπους που εγχύεται με ειδική μικροκάνουλα στα χέρια. Το γεγονός ότι η επέμβαση είναι σύντομη κι ελάχιστα επεμβατική είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών ατόμων δεν τους επιτρέπουν να μείνουν μακριά από τη δουλειά τους για μεγάλα διαστήματα χρόνου. Η μεταφορά λίπους είναι μία από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, έτσι τα άτομα μπορούν να υποβληθούν σε αυτήν χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητά τους».

πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της χρησιμοποίησης του αυτόλογου λίπους, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς είναι πολλά και σημαντικά γιατί:

Έχει μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες

Eπιτυγχάνει ογκομετρική αποκατάσταση των σημαδιών της γήρανσης, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα του face lift

Μπορεί να αντικαταστήσει ή να καθυστερήσει πολλές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, η πλαστική πηγουνιού κλπ

Yπάρχει σε αφθονία στο σώμα μας

Bελτιώνει την εμφάνιση της περιοχής απ΄ όπου λαμβάνεται

Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

Σημεία του ανθρώπινου σώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτόλογο λίπος είναι:

το άνω βλέφαρο, όπου διορθώνουμε την πτώση του «φρυδιού» και την όψη του βαθουλωμένου ματιού

το κάτω βλέφαρο και το ζυγωματικό, όπου διορθώνουμε την αύλακα μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς, τις «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα, την επιπέδωση των ζυγωματικών λόγω ατροφίας του λίπους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια

οι ρινοπαρειακές αύλακες

οι ρυτίδες « μαριονέττας» που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κάτω

τα χείλη, τονίζοντας το περίγραμμα του ερυθρού και διορθώνοντας την ατροφία

το μεσόφρυο, εξαφανίζοντας τις κάθετες ρυτίδες, το γνωστό 11

το περίγραμμα της κάτω γνάθου

η ραχιαία επιφάνεια των χεριών

το στήθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί τόσες πολλές αυτοκτονίες στην Ελλάδα;

Σε ποια σεξουαλικά ατοπήματα πέφτουν οι γυναίκες

Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας από την βαριά σάκα

Επιστροφή στο σχολείο και στις ιώσεις! Μειώστε τους κινδύνους