Βιονικό αυτί θα ακούει τους …ήχους που κάνουν οι ιοί και τα μικρόβια!!!

  • Iatropedia
Απίστευτο και όμως αληθινό, Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο υπερ-ευαίσθητο “νανό αυτί” το οποίο είναι ικανό να ακούει ήχους σε απίστευτες χαμηλές συχνότητες, σχεδόν 1.000.000 πιο χαμηλούς από ότι μπορεί να ακούσει ένα φυσιολογικό ανθρώπινο αυτί. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να καταγραφεί ηχητικά ο έως τώρα σιωπηλός ήχος που κάνουν τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι στη βιολογία και την ιατρική, και δεν αποκλείουν να καταστεί εφικτή ακόμη και μια νέα μέθοδος διάγνωσης των ασθενειών. Το βιονικό “νανο αυτί” βασίζεται σε ένα φύλο χρυσού, διαμέτρου 60 νανόμετρων και είναι παγιδευμένο σε ένα οπτικό – ηλεκτρικό πεδίο μιας ακτίνας λέιζερ, με μήκος κύματος 808 νανόμετρων. (το ένα νανόμετρο ισούται με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου).

Σύμφωνα με τους εφευρέτες, το “νανο αυτί” θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακούσει ζωντανούς βιολογικούς μικροοργανισμούς, όπως είναι τα βακτηρίδια και οι ιοί. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους ιατρούς και τους βιολόγους να μελετούν όλους αυτούς τους οργανισμούς με βάση τους ανεπαίσθητους ήχους που παράγουν.

Τα πειράματα έδειξαν ότι το βιονικό νανο αυτί μπορεί να ακούσει ήχους έως μείον 60 ντεσιμπέλ, δηλαδή 6 τάξεις μεγέθους πιο κάτω από αυτό που μπορεί να συλλάβει το πλέον καλό φυσιολογικό ανθρώπινο αυτί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γενετικά μεταλλαγμένο αραχνο-μετάξι ανοίγει δρόμους στην ιατρική

αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα κατασκευασμένο από ιστό αράχνης