Βγείτε νικήτριες στον πόλεμο της… ραγάδας!

  • Iatropedia
Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες είναι οι ραγάδες στο δέρμα. Οι αυξομοιώσεις στο βάρος, η εγκυμοσύνη αλλά και κληρονομικοί λόγοι ευθύνονται για την εμφάνιση των ραβδώσεων στα διάφορα σημεία του σώματος, όπως η κοιλιά, οι μηροί, το στήθος και τα μπράτσα. Τι είναι όμως οι ραγάδες; Πως μπορείτε να τις νικήσετε μια για πάντα; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Toυ Στέλιου Αγγελίδη Δερματολόγου

Τι είναι οι ραβδώσεις;

Είναι τα γνωστά αντιαισθητικά γραμμοειδή ανοίγματα του δέρματος. Είναι ουσιαστικά ένα είδος ατροφικής ουλής του δέρματος, με καταστροφή της φυσιολογικής αρχιτεκτονικής του συνδετικού ιστού.

Αιτιολογία ραβδώσεων

Τα κυριότερα αίτια είναι: Κληρονομικότητα Ορμονικές μεταβολές (π.χ. αύξηση οιστρογόνων στην εγκυμοσύνη) Περίσσια κορτιζόνης (είτε ενδογενώς – (νόσος Cushing), είτε από εξωγενή χορήγηση συστηματικά και τοπικά). Απότομες μεταβολές της τάσης που ασκείται στο δέρμα (εγκυμοσύνη, εφηβεία, γρήγορη ανάπτυξη και αύξηση ύψους).

Πως δημιουργούνται;

Προκαλείται έλλειψη υποστηρικτικού ιστού και σταδιακά παρουσιάζεται μια μεταβολή από την ερυθρή σε μια ιώδη αρχικά και στη συνέχεια σε μια λευκόχρωμη απόχρωση της περιοχής. Το τελευταίο στάδιο του λευκού χρώματος αποτελεί ατροφική βλάβη.

Που εμφανίζονται;

Εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος, βραχίονες. Με την εφαρμογή του Τight – lift επιτυγχάνουμε στοχευμένη κλασματική διέγερση των ινοβλαστών (σε βάθος έως 3,5mm που καμία άλλη τεχνολογία δεν μπορεί να το καταφέρει) με τα εξής αποτελέσματα:

Αποκατάσταση της φυσιολογικής δομής του δέρματος

Μείωση – εξαφάνιση του ανάγλυφου του δέρματος

Μείωση – εξαφάνιση της χρωματικής αντίθεσης

Άμεση και εμφανής μείωση του εύρους της ράβδωσης από την πρώτη συνεδρία «Γέμισμα» της πάσχουσας με νέο και υγιή κολλαγόνο Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία.

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική:

– Σε κάθε τύπου ράβδωση

– Σε κάθε χρώματος

– Σε κάθε μεγέθους

– Σε κάθε παλαιότητας

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες οι απαντήσεις για την τριχόπτωση!

Γιατί οι άνδρες ιδρώνουν περισσότερο από τις γυναίκες

Πως να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους;

Έξι συνήθειες που γερνούν το δέρμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν