Τρεις πανεύκολες και μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου

  • Iatropedia
Ξεχάστε τα σπα και τις ακριβές θεραπείες ομορφιάς για το πρόσωπό σας. Το μυστικό για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα κρύβεται σίγουρα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Δείτε 3 μοναδικές συνταγές για σπιτικές μάσκες προσώπου που θα σας εκπλήξουν με την αποτελεσματικότητά τους:

Μάσκα με μπανάνα

Λιώστε μια μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα φτιάχνοντας μια λεία πάστα. Στη συνέχεια εφαρμόσετε της απαλά στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε τη να δράσει για 10 έως 20 λεπτά, προτού ξεπλύνετε με κρύο νερό. Μια άλλη δημοφιλής συνταγή μάσκας χρειάζεται 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 μέτρια μπανάνα. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και κάντε ό,τι και με την σκέτη μπανάνα.

Μάσκα με βρώμη

Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό (όχι βραστό!) νερό και 1/3 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης. Αφότου αυτά τα δύο ενωθούν καλά για δύο ή τρία λεπτά, προσθέστε και ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ένα μικρό ασπράδι αυγού. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα της μάσκας στο πρόσωπό σας, και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με μηλόξυδο

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 2 φλιτζάνια νερό για καθαρισμό και σύσφιξη του δέρματος. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σπιτική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο με 1/4 φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε απαλά το διάλυμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει.

http://www.rd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 tips για να μην «σκάσει» το δέρμα σας

Tips για να ''σβήστε'' τις πανάδες εγκυμοσύνης