Το Σωματείο Γονιμότητας «Κυβέλη» στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Ευρωκοινοβούλιο

  • Γιάννα Σουλάκη
Κυβέλη
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας 2019 ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με τις φετινές δράσεις να είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση για τη γονιμότητα.

Το Σωματείο «Κυβέλη», πάντα ενεργό στις διεθνείς και εγχώριες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Fertility Europe του οποίου το σωματείο «Κυβέλη» είναι μέλος, με πρωτοβουλία του Πολωνού ευρωβουλευτή Bartosz Arlukowicz διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «μιλάμε για την γονιμότητα με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση όλων των εφήβων καθώς και την ίση αντιμετώπιση όλων τον Ευρωπαίων υπογονιμων ανθρώπων». Το κεντρικό μήνυμα φέτος είναι «Η Γονιμότητα σας, Το Μέλλον σας, Η Οικογένεια σας!»

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κα. Αφροδίτη Αλεξοπούλου, μέλος του ΔΣ του Fertility Europeκ, η οποία δήλωσε σχετικά: Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους νέους να κατανοήσουν και να γνωρίσουν τι μπορούν να κάνουν για τη γονιμότητα τους και τη δημιουργία της μελλοντικής τους οικογένειας. Παράλληλα, υποστηρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής είναι αυτοί που πρέπει εισάγουν την εκπαίδευση για τη γονιμότητα στα σχολεία για όλους τους Ευρωπαίους εφήβους. Η ευρωπαϊκή εκστρατεία Εβδομάδας Γονιμότητας 2019 είναι δυνατή χάρη στους γενναιόδωρους εταίρους μας, που μας στηρίζουν για την επίτευξη των στόχων μας. Και τους ευχαριστούμε πολύ!»

Η πρόεδρος του «Κυβέλη», κα Δήμητρα Δρακοπούλου επισήμανε: «Πρωτοβουλίες όπως αυτή του Fertility Europe δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε όλοι. Όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την εκπαίδευση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει σταδιακά να το εντάξουμε και στη δική μας ατζέντα εδώ στην Ελλάδα και όχι μόνο για θέματα γονιμότητας. Το σωματείο μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες και προς αυτήν την κατεύθυνση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου γύρω από θέματα γονιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν