Τι κοιτάνε πρώτα οι γυναίκες στους άνδρες;

  • Iatropedia
Έρωτας και έλξη με τη πρώτη ματιά γίνεται; Φυσικά απαντούν οι επιστήμονες οι οποίοι ανακάλυψαν τα σημεία που μαγνητίζουν τις γυναίκες. Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον βιολόγο Μπράιαν Μάουτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι την προσοχή των γυναικών τραβούν περισσότερο το ύψος και οι φαρδιές πλάτες ενός άνδρα παρά το μεγέθος των προσόντων τους!.

Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που ναι μεν είναι προικισμένοι αλλά στην περίπτωση που είναι και ψηλοί, τόσο το καλύτερο αφού κερδίζουν τις εντυπώσεις. Έτσι οι γυναίκες φαίνεται να μαγνητίζονται από έναν σωματώδη άνδρα με φαρδιές πλάτες.

Παρόλα αυτά διάφορες μελέτες για τις γυναικείες προτιμήσεις σε σχέση με το μέγεθος των ανδρικών προσόντων έδειξαν μάλλον αντικρουόμενα αποτελέσματα, καθώς άλλες υποστηρίζουν ότι το μέγεθος μετράει και άλλες όχι.

Ωστόσο αυτή η νέα μελέτη φαίνεται ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους καθώς οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ψηλούς άνδρες με φαρδείς ώμους και λεπτή μέση, που έχουν επίσης σχετικά μεγάλα προσόντα.

Η ίδια έρευνα επίσης αποκάλυψε και ένα ακόμη στοιχείο το οποίο μέχρι τώρα δεν ήξεραν οι επιστήμονες: το ρόλο που παίζει ο σωματότυπος των ίδιων των γυναικών στην επιλογή συντρόφων.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι ψηλότερες γυναίκες φαίνεται πως έλκονται περισσότερο από τους ψηλούς άνδρες.

από άλλη οπτική γωνία

Οι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι τα σχετικά μεγάλα προσόντα μαγνητίζαν το ενδιαφέρον των γυναικών στην εποχή που οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν γυμνοί, με συνέπεια οι άνδρες αυτοί να επιλέγονται κατά προτίμηση από το άλλο φύλο για αναπαραγωγή και έτσι να περάσουν τα σχετικά γονίδια στους απογόνους τους.