Τι γίνεται στην Ελλάδα με τις επικίνδυνες σιλικόνες στήθους;

  • Iatropedia
Με αφορμή τα γεγονότα στη Γαλλία και τον πανικό στις γυναίκες που αρχίζει να σαρώνει και την Αγγλία, σχετικά με τα εμφυτεύματα σιλικόνης της Γαλλικής εταιρίας PIP, οι πλαστικοί χειρουργοί στη χώρα μας παίρνουν θέση και είναι καθησυχαστικοί.

Οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί είναι κατηγορηματικοί: “Στην χώρα μας χρησιμοποιούμε μόνο εγκεκριμένα προϊόντα, ως εκ τούτου δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες που έχουν τοποθετήσει εμφύτευμα σιλικόνης στο στήθος τους”

Όπως τόνισε στο iatropedia.gr, ο πλαστικός χειρουργός κ. Πέτρος Σαράκης, στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη Γαλλική μάρκα εμφυτευμάτων σιλικόνης. “Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε είναι συγκεκριμένα και έχουν περάσει από εξαντλητικές δοκιμές και αυστηρότατους ελέγχους, τόσο από εμάς όσο και από την αμερικάνικη FDA και διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας”

Η Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής, και οι Έλληνες χειρουργοί χρησιμοποιούν συγκεκριμένες μάρκες εμφυτευμάτων. Μάλιστα τονίζουν ότι η εν λόγω Γαλλική μάρκα είναι σχεδόν άγνωστη στη χώρα μας και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό.