Τι ανεβάζει τη λίμπιντο στο σεξ;

  • Iatropedia
Άντρες ή γυναίκες, παντρεμένοι ή διαζευγμένοι νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι έχουν ένα κοινό σημείο : Λατρεύουν να παρακολουθούν όχι μόνο την αγαπημένη τους ομάδα αλλά και ...ταινίες πορνό. Γιατί όμως οι άνδρες και δη οι παντρεμένοι που σε γενικές γραμμές έχουν μια καλή ερωτική ζωή με την σύντροφό τους καταφεύγουν σε αυτές;

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι τα παγκόσμια έσοδα από τη βιομηχανία παραγωγής πορνογραφίας εκτιμώνται γύρω στα 97 δισ. δολάρια ετησίως. Πολλά ζευγάρια άλλωστε (εκτός από μεμονωμένα άτομα) έχουν ανακαλύψει τη δύναμη του ροζ υλικού το οποίο και αξιοποιούν δεόντως χτίζοντας μια πιο…πονηρή αλλά και μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή.

Οι ειδικοί άλλωστε αποφαίνονται: τα ζευγάρια που βλέπουν ταινίες πορνό είναι πιο ικανοποιημένα σεξουαλικά.

Ειδικότερα μελέτη (Grov 2011) που πραγματοποιήθηκε σε 8.376 άτομα έδειξε ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ταυτόχρονα τα ζευγάρια που έβλεπαν ροζ ταινίες με μέτρο όμως, διαπιστώθηκε πως είχαν καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία.

Άλλη μελέτη (Maddox ) που έγινε σε 1.291 άτομα που είχαν σταθερή σχέση έδειξε πως περισσότερο οι άνδρες προτιμούν να βλέπουν μόνοι τους τις… πονηρές ταινίες. Όμως όσοι τις έβλεπαν παρέα με τη σύντροφό τους βγήκαν τελικά κερδισμένοι.

Συγκεκριμένα περισσότεροι άντρες (76,8%) παρά γυναίκες (31,6%) ανέφεραν ότι βλέπουν πορνογραφικό υλικό ατομικά, αλλά περίπου οι μισοί (44,8%) από τους άντρες και τις γυναίκες ανέφεραν ότι κάποιες φορές βλέπουν πορνογραφικό υλικό με τον/τη σύντροφό τους.

Και οι ειδικοί αφού ερεύνησαν το δείγμα κατέληξαν πως όσοι χρησιμοποιούσαν πορνογραφικό υλικό πάντα με τον/τη σύντροφό τους είχαν καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερη αφοσίωση στη σχέση, συγκριτικά με εκείνους που το χρησιμοποιούσαν πάντα μόνοι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

Δείτε τα καλύτερα μέρη για σεξ μετά το κρεβάτι!

Γιατί πονάω στο πέλμα του ποδιού;

Αμάν! Με έπιασε κράμπα: Τι κάνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ