Θυρεοειδής: Ο απρόσμενος λόγος που είστε διαρκώς κουρασμένοι

  • Iatropedia
Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (υποθυρεοειδισμός) είναι όταν ο θυρεοειδής αδένας σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί με επιτυχία με την καθημερινή λήψη δισκίων ορμόνης, ώστε να αντικαταστήσετε τις θυρεοειδικές ορμόνες επαρκώς.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος πρόληψης της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς. Οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται, είτε επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται λανθασμένα στον θυρεοειδή αδένα, ή από βλάβη στον θυρεοειδή που συμβαίνει κατά τη διάρκεια ορισμένων θεραπειών για υπερδραστήριο θυρεοειδή, ή για καρκίνο του θυρεοειδούς.

Συμπτώματα

Πολλά από τα συμπτώματα της υπολειτουργία του θυρεοειδούς είναι τα ίδια με εκείνα άλλων ασθενειών, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην εξάγετε βιαστικά συμπεράσματα από μόνοι σας, αλλά, εν έχετε κάτι από τα παρακάτω να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται αργά και μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ένα ιατρικό πρόβλημα μετά από αρκετά χρόνια.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-Κούραση

-Ευαισθησία στο κρύο

-Αύξηση βάρους

-Δυσκοιλιότητα

-Κατάθλιψη

-Πιο αργές κινήσεις και σκέψεις

-Μυϊκοί πόνοι και αδυναμία

-Μυϊκές κράμπες

-Ξηρό και φολιδωτό δέρμα

-Εύθραυστα μαλλιά και νύχια

-Απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας

-Πόνος, μούδιασμα και αίσθημα καψίματος στο χέρι και τα δάκτυλα (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα)

-Ακανόνιστες περιόδους ή βαριές περιόδους (με μεγαλύτερη αιμορραγία)

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι με υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα μνήμης και κατάθλιψη. Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν επιβράδυνση της ανάπτυξης. Οι έφηβοι μπορεί να ξεκινήσουν την εφηβεία νωρίτερα από το κανονικό.

http://www.nhs.uk/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυρεοειδής: Πότε και γιατί βλάπτει την καρδιά

Υπερθυρεοειδισμός: Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν