Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια οδηγούν στο διαβήτη

  • Iatropedia
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κρατήσουν μακριά το διαβήτη, αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 200.000 άτομα στις ΗΠΑ. Τι να κάνετε για να προστατευθείτε.

Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με το κάπνισμα την κατανάλωση αλκοόλ και την έλλειψη σωματικής άσκησης είναι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Εφαρμόζοντας μία ή περισσότερες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη ρουτίνα μας θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ακόμα κι αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Σε μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ σε 200.000 άτομα, οι ερευνητές κατέληξαν στo συμπέρασμα ότι η μείωση των παραγόντων κινδύνου και ένας πιο υγιής τρόπος ζωής, είναι δυνατόν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου ακόμα και σε άτομα στα οποία παρατηρείται προδιάθεση.

Στην αρχή της μελέτης μετρήθηκαν, οι παράγοντες κινδύνου σύμφωνα με τον τρόπο ζωής. Σε συνέχεια οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιήθηκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου με βάση αυτούς τους παράγοντες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εάν αλλάξει έστω και ένας από τους παράγοντες κινδύνου στον τρόπο ζωής επηρεάζεται και ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου, ενώ σε περίπτωση που αλλάξουν όλοι οι παράγοντες κινδύνου η επίδραση στα ποσοστά του πληθυσμού του διαβήτη θα είναι μεγαλύτερη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μας υποδεικνύουν 5 ανώδυνους τρόπους για να προστατευτούμε από το διαβήτη:

  • διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά όρια με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) 25 ή λιγότερο
  • Σωστή διατροφή
  • Αποχή ή διακοπή καπνίσματος
  • Κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο
  • Συμμετοχή σε τακτική σωματική άσκηση

Κάντε κλικ για να μετρήσετε το δείκτη μάζας σώματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν