Τα μυστικά της περιτομής

  • Iatropedia
Όλο και περισσότεροι άνδρες σε Αμερική και Ευρώπη επιλέγουν να κάνουν περιτομή. Δεν έχει να κάνει με καμία θρησκεία, με κανένα “πιστεύω”, έχει να κάνει με τρόπο ζωής και υγιεινής του ανδρικού μορίου. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ανακαλύψετε τα μυστικά μιας περιτομής και θα δείτε ποια είναι τα οφέλη της για κάποιον άνδρα που θα επιλέξει να την κάνει...

Η περιτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση του δέρματος που καλύπτει την άκρη του πέους.Aποτελεί τη θεραπεία της φίμωσης του πέους,των συμφύσεων του πέους,αλλά μπορεί να είναι θέμα οικογενειακής παράδοσης, προσωπική υγιεινή ή προληπτική υγειονομική περίθαλψη.

Τί όφελος θα έχει κάποιος κάνοντας περιτομή;

Υγιεινή. είναι πιο εύκολο να πλύνετε το πέος

Μειωμένος κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Ο συνολικός κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες είναι χαμηλός, αλλά αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να είναι πιο συχνές σε άνδρες χωρίς περιτομή

Πρόληψη προβλημάτων του πέους. Περιστασιακά, η ακροποσθία, σε πέος με φίμωση μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να επανέλθει στη θέση της μετά από στύση. (παραφίμωση). Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή της ακροποσθίας ή της κεφαλής του πέους.

Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του πέους. Αν και ο καρκίνος του πέους είναι σπάνιος, είναι λιγότερο συχνός σε άντρες με περιτομή. Επιπλέον, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι λιγότερο συχνός στις γυναίκες που έχουν ερωτικούς συντρόφους με περιτομή.

Μειωμένος κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές εξακολουθούν να είναι απαραίτητες, αλλά έχει παρατηρηθεί χαμηλότερος κίνδυνος μετάδοσης ορισμένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων , συμπεριλαμβανομένου του HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.

Επηρεάζεται η γονιμότητα και η σεξουαλική ζωή;

Η περιτομή δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, ούτε υποβαθμίζει τη σεξουαλική ευχαρίστηση για τους άνδρες ή τους συντρόφους τους. Αντίθετα τη βελτιώνει.

Προσοχή:Μετά την περιτομή, δεν είναι γενικά δυνατό να δημιουργήσετε εκ νέου την εμφάνιση ενός πέους χωρίς περιτομή.

Δημήτριος Μπορούσας

χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

www.borousas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τι είναι η χρόνια προστατίτιδα και πως θεραπεύεται;

τελικά το μέγεθος είναι που μετράει για δυνατούς γυναικείους οργασμούς

πως μπορεί να καταπολεμηθεί η πρόωρη εκσπερμάτιση

αίμα στα ούρα; τι πρέπει να κάνετε όταν το δείτε

8 αλήθειες για το μέγεθος του πέους

ποια είναι τα συχνότερα ατυχήματα στο σεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν