Τα χέρια αποκαλύπτουν πόσο… ιππότης είναι ο άνδρας

  • Iatropedia
Τα χέρια ενός άνδρα λένε πολλά για την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές. Εντάξει, μια μελέτη είναι αλλά έχει –επιστημονικό– ενδιαφέρον!

Μια χειραψία μπορεί να λέει πολλά όμως τα δάχτυλα του ανδρικού χεριού ίσως αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα: το μήκος των δακτύλων δεν δείχνει μόνο πώς αναπτύχθηκε όταν ήταν στην μήτρα αλλά και πόσο ευγενικά θα συμπεριφέρεται στις γυναίκες όταν φθάσει στην ενηλικίωση. Όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλλ στα ευρήματα της σχετικής μελέτης που δημοσιεύονται στο περιοδικό Personality and Individual Differences, η έκθεση ενός αγοριού στις αρσενικές ορμόνες όταν είναι στην μήτρα σχετίζεται και με την συμπεριφορά του αργότερα ως ενήλικας.

Και αυτό, λένε, γίνεται αντιληπτό από τα… δάκτυλά του. Όσο μικρότερη είναι η αναλογία μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου, τόσο πιο καλός θα είναι με τις γυναίκες μεγαλώνοντας. Το μήκος των δακτύλων καθορίζεται από τα επίπεδα των αρσενικών ορμονών, ιδίως της τεστοστερόνης, στα οποία εκτίθεται το μωρό κατά την διάρκεια της κύησης –χαμηλότερα επίπεδα ίσον πιο αρμονικές σχέσεις με άτομα του άλλου φύλου στο μέλλον, εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Ντέμπυ Μόσκοουιτς, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο McGill.

Οι άνδρες αυτοί κάνουν δημιουργικές σχέσεις που διαρκούν και μάλιστα έχουν κατά μέσο όρο και περισσότερα παιδιά. Στα πειράματα που έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας, άνδρες με μικρότερες διαφορές μεταξύ δείκτη και παράμεσου ήταν κατά το ένα τρίτο πιο ευχάριστοι και ισοπόσως λιγότερο εριστικοί. «Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε ότι οι μέτριες μεταβολές των ορμονών πριν τον τοκετό μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά ενηλίκων ατόμων κατά επιλεκτικό τρόπο» επισημαίνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ανθρώπινα δάκτυλα κυριολεκτικά καταδεικνύουν συμπεριφορές. Στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με την γονιμότητα, την γυναικεία αυτοπεποίθηση, την ευτυχία, την προδιάθεση του ατόμου για ορισμένες ασθένειες, ακόμη και για την αποκάλυψη της απιστίας: Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Northumbria και Oxford ανέλυσαν το μήκος δακτύλων σε άνδρες και γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μικρότερος είναι ο δείκτης εν σχέσει με τον παράμεσο, τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα τεστοστερόνης στην μήτρα. Και η σεξουαλική ασυδοσία, λένε, συνδέεται άμεσα με την συγκεκριμένη ορμόνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο υγιής είναι η ερωτική σας ζωή;

Επτά δωρεάν τρόποι για καλό σεξ!