Σπάνιες παθήσεις: Με την έρευνα οι δυνατότητες είναι απεριόριστες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Sanofi Ελλάδας και η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας Sanofi Genzyme με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, συγκαταλέγονται στους βασικούς υποστηρικτές της εκδήλωσης με θέμα για τη φετινή χρονιά, «Με την έρευνα, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες», που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ), μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις (EURORDIS).

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ασθενείς και οι οικογένειές τους, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, διαμορφωτές πολιτικής υγείας, ακαδημαϊκοί και φαρμακευτικές εταιρείες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μια συλλογή έργων τέχνης της Έκθεσης με τίτλο «Έκφραση Ελπίδας III», όπου οι ασθενείς με τα μοναδικά έργα τέχνης που δημιούργησαν στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις των αθροιστικών λυσοσωμικών νοσημάτων (LSDs).

Η Sanofi Genzyme είναι πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και αποτελεί δέσμευσή της να καλύπτει τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των ανθρώπων που πάσχουν από μία σπάνια πάθηση. Η θεραπεία ενζυμικής υποκατάστασης, η οποία εφαρμόστηκε αρχικά τη δεκαετία του 1980 για την αντιμετώπιση της νόσου Gaucher, άνοιξε τον δρόμο για την αποτελεσματική θεραπεία και άλλων αθροιστικών λυσοσωμικών νοσημάτων, όπως η νόσος Fabry, η νόσος Pompe και η βλεννοπολυσακχαρίδωση τύπου 1 (MPS 1).

Η πρωτοποριακή έρευνα της Sanofi Genzyme για την ανάπτυξη πρόσθετων θεραπευτικών επιλογών για τις συγκεκριμένες σπάνιες παθήσεις οδήγησε στην ανάπτυξη μιας καινοτόμου θεραπείας για τη νόσο Gaucher,  μιας από του στόματος θεραπεία που έλαβε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 19/01/2015 για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από νόσο Gaucher τύπου 1. Αυτή η θεραπεία μόλις πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη θετική λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων και είναι πλέον διαθέσιμη και στους Έλληνες ασθενείς.

“Η ιστορία της Sanofi Genzyme στην Ελλάδα συμβαδίζει με την ιστορία των ασθενών”, αναφέρει ο Didier Cochet, General Manager Sanofi Genzyme Greece and Cyprus. “Οι ασθενείς αποτελούν την έμπνευσή μας και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία 30 χρόνια καινοτομούμε επενδύοντας στην έρευνα για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων με επίκεντρο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Στη Sanofi Genzyme, δεν δεσμευόμαστε απλώς στην ανάπτυξη θεραπειών, αλλά είμαστε αφοσιωμένοι στη διασφάλιση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στις θεραπείες που έχουν ανάγκη”.

Στη Sanofi Genzyme Ελλάδας εργαζόμαστε με οδηγό το Παγκόσμιο όραμά μας:  Έως το 2025, όλοι οι ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία. Μέχρι σήμερα, αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας η βελτίωση της ζωής των ασθενών που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις και για αυτό προσφέρουμε βιώσιμες, καινοτόμες θεραπείες. Πιστεύουμε ότι η ζωή με μια σπάνια πάθηση αξίζει τη φροντίδα μας!

 

Σχετικά με τη Sanofi