Συμβουλές υγείας για τα πρησμένα πόδια!

  • Iatropedia
Το πρήξιμο των ποδιών παρατηρείται σε πολλούς ανθρώπους και συνήθως είναι το αποτέλεσμα της ορθοστασίας και της κούρασης. Ορισμένες φορές όμως είναι ιδιαίτερα έντονο και βασανιστικό. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα ανακουφιστείτε από τα πρησμένα πόδια.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των πρησμένων ποδιών

Συμπλήρωμα μαγνησίου. Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση οιδήματος και έτσι η αντιμετώπιση της ένδειας αυτού του ιχνοστοιχείου μπορεί να σας βοηθήσει.

Γιόγκα. Η γιόγκα βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στη χαλάρωση μετά από μία εξαντλητική μέρα.

Tonic Water. Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά το Tonic Water μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ. Βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ στη μπανιέρα και απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο. Εναλλακτικά, τρίψτε τα πόδια σας με το αιθέριο έλαιο κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω.

Φυσικό αλάτι. Ρίξτε στην μπανιέρα θαλασσινό αλάτι και κάντε το λουτρό σας. Το φυσικό αλάτι χαλαρώνει τους μυς και βοηθάει στην αντιμετώπιση του οιδήματος.

Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα μασάζ. Ένας θεραπευτής μπορεί να κάνει θαύματα για τα πρησμένα σας πόδια!

Πάρτε κάλτσες συμπίεσης. Μπορείτε να βρείτε ελαστικές κάλτσες συμπίεσης που έρχονται ύψος του γονάτου ή είναι λίγο ψηλότερες.

Σηκώστε ψηλά τα πόδια σας. Όταν χαλαρώνετε το βράδυ, τοποθετήστε τα πόδια σας επάνω σε μερικά μαξιλάρια. Ιδανικά, πρέπει να βρίσκονται τα πόδια σας πάνω από την καρδιά σας. Εάν εργάζεστε, βρείτε έναν τρόπο να στηρίξετε τα πόδια σας κάτω από το γραφείο.

Κάντε μια βουτιά. Κολυμπήστε! Το νερό μπορεί να βοηθήσει το κυκλοφορικό σύστημα.

Πίνετε νερό. Ιδανικά πρέπει να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα λίγο αγγούρι και φέτες λεμονιού. Και τα δύο έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες κακές συνήθειες ''πυροβολούν'' την υγεία μας