Συμβουλές υγείας για διαβητικούς!

  • Iatropedia
Το βίο αβίωτο κάνει ο διαβήτης τους ασθενείς. Τα απαγορευμένα φαγητά η συνεχής μέτρηση σακχάρου στο αίμα αλλά και οι πιθανές βλάβες που προκαλεί η νόσος σε άλλα όργανα του σώματος όπως στα μάτια και στα νεφρά είναι μια συνεχής μάχη.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διαβητικοί ώστε η ζωή τους να γίνει καλύετρη

Πλέον οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι πλέον μπορούν να τρωνε τα αγαπημένα τους φαγητά αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο προκειμένου οι ε[πιλογές σας να μην επηρεάσουν τις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Καλό είναι για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων αναφέρουν οι ειδικοί οι πάσχοντες να απευθύνονται στον ο διαιτολόγο ώστε οι διαβητικοί να εκπαιδευτούν να μετρούν μόνοι τους τους υδατάνθρακες που λαμβάνουν καθημερινά να διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων ώστε να αναγνωρίζουν ποια είναι εκείνα που περιέχουν άμυλο.

Στο πλαίσιο αυτό χωρίστε το πιάτο σας σε τρία μέρη που το καθένα από αυτά θα περιλαμβάνει λαχανικά, πρωτεΐνη αλλά και τρόφιμα όπως οι πατάτες, ή δημητριακά ή ψωμί ολικής αλέσεως

Προσέξτε ιδιαίτερα να μην κολλήσετε γρίπη ή κρυολόγημα αφού οι πάσχοντες από διαβήτη ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγου χαμηλού ανοσοποιητικού.

Για να μην έχετε προβλήματα με το διαβήτη καλό είναι αναφέρουν οι ειδικοί να τον ελέγχετε πιο συχνά.

Μη ξεχνάτε να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο.

Ελαττώστε το άγχος το οποίο επηρεάζει όχι μόνο τη διάθεσή σας, αλλά μπορεί και να αύξηση τις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να κάνετε γυμναστική ή ακόμη και περιπάτους οι οποίοι έχουν βρεθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη

πηγή:www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ινσουλίνη με απλά λόγια. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διαβητικοί

Έκρηξη Διαβήτη στην Ελλάδα: 1 στους 10 πάσχει από τη νόσο. Όλα τα στοιχεία