Σε ποια ηλικία παντρεύονται ανά την υφήλιο;

  • Iatropedia
Όλο και πιο αργότερα σέρνουν τον χορό του Ησαία ή περνούν την εισόδου στο δημαρχείο οι νέοι άνθρωποι. Η οικονομική κρίση και η ύφεση που πλήτει παγκοσμίως τις χώρες έχει σαν αποτελέσμα άνδρες και γυναίκες είτε να καθυστερούν να παντρευτούν είτε να μην το κάνουν καθόλου. Εξαίρεση φαίνεται ότι αποτελούν οι χώρες όπως η Ινδία και το Αφγανιστάν όπου οι γάμοι γίνονται σε πολύ μικρές ηλίκες.

Όπως προκύπτει από στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών οι γάμοι παγκοσμίως ακολουθούν την ίδια τάση: οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα – ή και καθόλου.

Η βασικότερη κοινή προυπόθεση γαι να καταλήξει μια σχέση σε γάμο σε όλη την υδρόγειο αποτελεί το εισόδημα! Έτσι στις ανεπτυγμένες χώρες ανθίζει το φαινόμενο οι άνθρωποι να παντρεύονται αργότερα.

Έτσι στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Δυτική Ευρώπη η μέση ηλικία γάμου είναι τα 30 χρόνια από τα υψηλότερα ενώ η χαμηλότερη μέση ηλικία γάμου είναι στο Αφγανιστάν με μέσο όρο τα 20,2 χρόνια.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των λαών του κόσμου είναι το γεγονός ότι οι άνδρες παντρεύονται πολύ αργότερα από ό, τι οι γυναίκες: Εξαίρεση είναι και πάλι το Αφγανιστάν όπου οι γυναίκες παντρεύονται 8,3 χρόνια νωρίτερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.

Όπως προκύπτει από τον χάρτη οι γυναίκες σε τριάντα εννέα χώρες σε ποσοστό που άγγιζε το το 20% παντρεύτηκαν από την ηλικία 18 ετών.

Σε είκοσι χώρες, ένα ποσοστό 10% των γυναικών παντρεύτηκαν από την ηλικία των 15. Σε μόλις 2 χώρες, ωστόσο, το 10% των ανδρών είχε παντρευτεί πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Παρόλα αυτά, οι άνδρες και οι γυναίκες παντρεύονται αργότερα σε κάθε περιοχή του κόσμου. Η μέση ηλικία γάμου των γυναικών αυξήθηκε από 21,8 στα 24,7 ετών από τη δεκαετία του εβδομήντα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον κοινωνικό ιστό της Αμερικής αφού τα τελευταία χρόνια έχουν διπλασιασθεί τα ζευγάρια που κάνουν παιδί εκτός γάμου.

δεν παντρεύονται… ούτε νοικοκυρεύονται

Η τάση αυτή που επικρατεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα αφού λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και λιγότερα ζευγάρια αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα στην ζωή τους.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται το φαινόμενο οι γάμοι να μειώνονται και να αυξάνονται τα διαζύγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο καρκίνος μαστού σημαδεύει την ψυχή των γυναικών!

Ποιες αποκαλύψεις κάνουν τα ερωτικά όνειρα;

Safe sex: Αλήθειες και Ψέματα!

Ποια διάσημα αστέρια έσβησε ο ιός του Aids!