Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Χτυπήστε τους πόνους με άσκηση

  • Iatropedia
Πολλοί άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν την τάση να αποφεύγουν την άσκηση, επειδή φοβούνται ότι η δραστηριότητα μπορεί να επιδεινώσει τις αρθρώσεις τους.

Αλλά η γυμναστική είναι από τις βασικές θεραπείες για τη μείωση των επιπλοκών που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Έρευνες των επιστημόνων της mayo clinic έδειξαν ότι άσκηση μπορεί να ενδυναμώσει τις αρθρώσεις, να ενισχύσει την καρδιά και τους πνεύμονές.

Να σημειωθεί ότι η ρευματοειδής αρθρίτιδα επίσης επιταχύνει την απώλεια της μυϊκής μάζας που συνήθως συμβαίνει καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Για αυτό είναι σημαντικό να κάνετε ασκήσεις που θα χτίσουν την μυική σας μάζα ανφερουν οι επιστήμονες.

Παράλληλα άλλες μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση δεν επιδεινώνει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας αντιθέτως ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματά της.

Στην περίπτωση που η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στους γοφούς ή τα γόνατα σας, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι, αεροβική στο νερό, το περπάτημα ή το ποδήλατο.

πηγή mayo clinic