Ψωρίαση: Εικόνες για να αναγνωρίστε ποιο είδος είναι [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ψωρίαση
Η ψωρίαση, προκαλεί παχιές, κόκκινες κηλίδες ή πλάκες στο δέρμα. Αν και οι γιατροί δεν είναι σίγουροι ποιες αιτίες την φουντώνουν, εικάζουν ότι ενοχοποιούνται κάποια γονίδια.

Όσον αφορά την ψωρίαση, λοιπόν, δείτε μέσα από εικόνες ποιοι τύποι υπάρχουν.

Κατά πλάκας

ψωρίαση

Αυτό είναι το πιο κοινό είδος ψωρίασης. Τα σημάδια στο σώμα είναι μπαλώματα στο δέρμα που συνήθως είναι κόκκινα, πρησμένα και έχουν ασημί ή λευκό χρώμα. Συνήθως εμφανίζονται στο τριχωτό της κεφαλής , στους αγκώνες, στα γόνατα και στο κάτω μέρος της πλάτης. Μπορούν να αιμορραγούν και να προκαλούν πόνο και φαγούρα.

Σταγονοειδής ψωρίαση

ψωρίαση

Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν αυτό το είδος. Μικρές κόκκινες κουκκίδες εμφανίζονται ξαφνικά, συνήθως στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι,στα αυτιά και στο πρόσωπο. οι αιτίες που προκαλούν αυτό το είδος της ψωρίασης περιλαμβάνουν τον στρεπτόκοκκοστο λαιμό, την γρίπη, το κρυολόγημα, και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Ανάστροφη ψωρίαση

ψωρίαση

Η ψωρίαση αυτή εκδηλώνεται με μπαλώματα τα οποία είναι έντονα κόκκινα, και πολύ επώδυνα. Η περιοχή γύρω τους είναι συνήθως ομαλή και δεν έχει ασημί «λέπια» στο δέρμα. Μπορούν να εμφανιστούν μόνο στις πτυχώσεις του δέρματος όπως οι μασχάλες, η βουβωνική χώρα, τα γεννητικά όργανα, οι γλουτοί, κάτω από το στήθος, και πίσω από το γόνατο. Το τρίψιμο και εφίδρωση μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Φλυκταινώδης ψωρίαση

ψωρίαση

Αυτό το είδος μπορεί μερικές φορές να είναι απειλητική για τη ζωή. Πηγαίνετε στο νοσοκομείο αμέσως εάν τα μπαλώματα εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλο το σώμα σας. Άλλα συμπτώματα έκτακτης ανάγκης είναι ο έντονοσ κνησμός,η ταχυκαρδία,ο πυρετός, η μυϊκή αδυναμία, και τα ρίγη.

Ψωριασική Αρθρίτιδα

ψωρίαση

Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με ψωρίαση έχουν πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία, και πρήξιμο. Όταν τα δύο αυτά προβλήματα εμφανίζονται, λέγεται ψωριασική αρθρίτιδα ή ψωριασική νόσο.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν