Πρόβλημα στην καρδιά: Τι σημαίνει το αν μπορείτε να κάνετε 40 push-ups ή όχι…

καρδιά
Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ικανότητα των ανδρών να κάνουν περισσότερα από 40 push-ups συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Μάλιστα, ο κίνδυνος για πρόβλημα στην καρδιά μειώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κατά 96%, αν μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον 40 push-ups.

"Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι η ικανότητα για push-ups μπορεί να είναι μια εύκολη και ανέξοδη μέθοδος για την αξιολόγηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον", λέει ο Justin Yang της Σχολής Δημόσιας Υγείας “T.H. Chan” στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

"Το εκπληκτικό είναι, ότι η ικανότητα για push-ups συνδέθηκε πιο έντονα με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε σχέση με τα αποτελέσματα των παραδοσιακών τεστ στον διάδρομο γυμναστικής”.

Φυσικά, η ικανότητα να κάνει κάποιος 40 push-ups στην αρχή είναι γενικά ενδεικτική ενός υψηλού επιπέδου σωματικής ικανότητας -ειδικά μεταξύ των μεσήλικων ανδρών- πράγμα που ήταν και το αντικείμενο μελέτης των ερευνητών.

Επομένως, δεν είναι ακριβώς και... είδηση, ότι η καλή σωματική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιακή προσβολή και η στεφανιαία νόσος.

Αλλά αυτό που είναι καινούργιο και χρήσιμο στη νέα μελέτη είναι η δυνατότητα να προβλεφθούν αυτά τα είδη προβλημάτων υγείας με μια τόσο απλή δοκιμασία που μπορεί να κάνει ο καθένας και, μάλιστα, με μεγάλη ακρίβεια.

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές διαπίστωσαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αν κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερα από 40 push-ups (με τα 80 push-ups να είναι το μέγιστο στη βασική δοκιμασία) σε σύγκριση με κάποιον που κάνει λιγότερα.

"Οι συμμετέχοντες που είχαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν περισσότερα από 40 push-ups είχαν 96% μείωση στην πιθανότητα για καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν λιγότερα από 10 push-ups", αναφέρουν οι ερευνητές στην σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Network Open.

Μετάφραση/απόδοση από το Iatropedia.gr με πληροφορίες από το https://www.sciencealert.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν