Προστατίτιδα: Δείτε τα συμπτώματα SOS!

  • Iatropedia
Η Προστατίτιδα είναι μια μόλυνση του προστάτη και μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες όλων των ηλικιών. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η νόσος, αποτελεί το νούμερο ένα λόγοςγια τους άνδρες κάτω των 50 ετών που επισκέπτεται το γιατρό του.

Το κύριο σύμπτωμα της χρόνιας προστατίτιδας είναι οι συχνές λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης . Η Προστατίτιδα θεωρείται χρόνια εάν διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες.

Οι τύποι προστατίτιδας περιλαμβάνουν:

Οξεία βακτηριακή προστατίτιδα. Αυτή είναι η λιγότερο συχνή μορφή προστατίτιδας, αλλά τα συμπτώματα είναι συνήθως σοβαρά. Οι ασθενείς έχουν αυξημένη συχνότητα ούρησης ακόμη και τη νύχτα ενώ έχουν πόνο στην πύελο και την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Συχνά, έχουν πυρετό, ρίγη, ναυτία , έμετος και αίσθημα καύσου κατά την ούρηση.

Ο τύπος αυτός απαιτεί άμεση θεραπεία, καθώς είναι δυνατόν να οδηγήσει σε λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και αποστήματα στον προστάτη.

Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα . Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος που έχουν εισέλθει στην προστάτη αδένα. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με την οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, αλλά είναι λιγότερο σοβαρά.

Χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα / χρόνιο πυελικό πόνο σύνδρομο. Αυτή είναι η πιο κοινή μορφή της ασθένειας. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από πόνο στο ουροποιητικό σύστημα για τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες.

Ποια είναι τα συμπτώματα της προστατίτιδας;

Τα ύποπτα συμπτώματα είναι:

Η συχνή ανάγκη για ούρηση

Δυσκολία στην ούρηση

Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση

Ρίγη και πυρετό

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο χαμηλά στην κοιλιά, γύρω από τον πρωκτό, ή στη βουβωνική χώρα.

πηγη http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι η χρόνια προστατίτιδα και πως θεραπεύεται;