Πόσο πρέπει να περιμένουν οι νέες μητέρες προτού μείνουν ξανά έγκυες

  • Iatropedia
Το να γνωρίζει μια νέα μητέρα πόσο καιρό πρέπει να περιμένει μέχρι να ξαναμείνει έγκυος θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία του επόμενου παιδιού της, σύμφωνα με έρευνα από το αμερικανικό Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι πάρα πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν και ως εκ τούτου δεν περιμένουν τους συνιστώμενους 18 μήνες πριν την εγκυμοσύνη με ένα άλλο παιδί.

Περίπου το 30% των γυναικών βρέθηκε ότι ξαναμένει έγκυος πριν τους 18 μήνες, το 20% μετά από 5 ολόκληρα χρόνια και το υπόλοιπο 50% κάπου μεταξύ 18 μηνών και 5 ετών (τελικός μέσος όρος 2 χρόνια και 5 μήνες).

Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει μια εγκυμοσύνη εντός 12 μηνών από την προηγούμενη με ορισμένες επιπλοκές υγείας, συμπεριλαμβανομένου του “ξεφλουδίσματος” του πλακούντα από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας, του φαινομένου ο πλακούντας να συνδέεται με το κάτω τμήμα του τοιχώματος της μήτρας και να καλύπτει τον τράχηλο, καθώς και με αυξημένο κίνδυνο για αυτισμό στο δεύτερο παιδί. Τέλος, η εγκυμοσύνη μέσα σε 18 μήνες από τον πώτο τοκετό συνδέεται επίσης με μειωμένο βάρος γέννησης του δεύτερου παιδιού, με το μικρό μέγεθος του βρέφους και με τον πρόωρο τοκετό.

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να αντιμετωπίσετε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Γιατί ο φυσιολογικός τοκετός κάνει τα μωρά εξυπνότερα