Πως θα δημιουργήσουμε «θεληματικό πηγούνι» και γωνίες στο πρόσωπο;

  • Iatropedia
Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί, ενώ βλέπετε μια ταινία, για το όμορφο αρρενωπό και γεμάτο γωνίες πρόσωπο του πρωταγωνιστή; Ή μήπως το θεληματικό πηγούνι δεν έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως το απόλυτο φετίχ για τις γυναίκες. Πως μπορεί κάποιος να αλλάξει αποτελεσματικά κάποια πράγματα στο πρόσωπο του που δεν του αρέσουν; Πως μπορεί να δημιουργήσει γωνίες και «πηγούνι αλά Χόλυγουντ»; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα βρείτε όλες τις νέες τεχνικές αναδημιουργίας ενός προσώπου, ειδικά όταν είμαστε λίγο στρουμπουλοί.

Του Δρ Αθανάσιου Αθανασίου

πλαστικού χειρουργού

Ένα γεμάτο πρόσωπο συνήθως στερείται από γωνίες και έντονα ζυγωματικά. Λύση στο θέμα αυτό δίνεται εύκολα με την επέμβαση της «αφαίρεσης λιπώδους σφαίρας» (“removal of buccal fat”).

Πρόκειται για μια νέα τεχνική. Με αυτή την τεχνική ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να δημιουργήσει «γωνίες» στο πρόσωπο του/της ασθενούς, που, είτε λόγω σωματότυπου, είτε λόγω αύξησης βάρους, έχει αποκτήσει συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα.

O ασθενής θεωρεί ότι αυτό αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και απευθύνεται στον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσει την εικόνα του ή να επαναφέρει το πρόσωπό του στην πρότερη κατάσταση. Στόχος της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί η λιπώδης σφαίρα “buccal fat” που βρίσκεται κάτω από τις παρειές (μάγουλα) και προσδίδει όγκο στη μεσότητα του προσώπου.

Με ποια τεχνική γίνεται αυτή η επέμβαση;

Ο ιατρός επεμβαίνει μέσα από τη στοματική κοιλότητα του ασθενούς με μία πολύ μικρή τομή. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητες (vaser lipo), τόσο στις παρακείμενες περιοχές, όσο και στην περιοχή του λαιμού όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνικών μειώνει τη στρογγυλότητα ενός προσώπου ενώ παράλληλα προσδίδει μια πιο σφιχτή και νεανική όψη. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη.

Απαιτείται νοσηλεία μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει είναι να καταναλώνει μαλακές τροφές για κάποιες ημέρες

Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου

Πλαστικός Χειρουργός

Διευθύνων Σύμβουλος του Athens Beverly Hills Plastic Surgery

& Athens Beverly Hills Medical Group

www.athens-beverlyhills.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για την πλαστική χειρουργική στην κατηγορία του iatropedia

Πως να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια

Πλαστική προσώπου: όλες οι επεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε

Ο Τζωρτζ Κλούνει και το λίφτινγκ στους όρχεις

Ποιος είναι ο νέος τρόπος αυξητικής στήθους- ξεχάστε τις σιλικόνες

Πλαδαρό μπράτσο; Υπάρχει λύση για τις γυναίκες

Σε ποια ηλικία είναι μια γυναίκα, πιο θελκτική και όμορφη για τους άνδρες;