Πως να ανακάμψετε από μια υστερεκτομή

Γνωρίζοντας πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας μετά από μια υστερεκτομή μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων και να σας επιτρέψει την γρηγορότερη ανάρρωση. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι μπορείτε να κάνετε για να ανακάμψετε πιο γρήγορα.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Χάρη στις προόδους της ιατρικής, η υστερεκτομή έχει γίνει λιγότερο επεμβατική από ό, τι στο παρελθόν. Επιπλέον έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο χρόνος αποκατάστασης. Ανάλογα με τον τύπο της υστερεκτομής που έχετε κάνει, η επούλωση μπορεί να διαρκέσει έξι εβδομάδες ή περισσότερο.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν:

Σηκωθείτε και περπατήστε το συντομότερο που μπορείτε, αφού πάρετε το πράσινο φως από το γιατρό σας. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης επικίνδυνων θρόμβων αίματος.

Μην σηκώνετε κάτι που ζυγίζει πάνω από 10 κιλά και αποφύγετε στην αρχή τουλάχιστον οποιαδήποτε άσκηση. Ακόμα και η οδήγηση μπορεί να είναι επικίνδυνη για την τομή σας.

Ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα, πώς να περιποιείστε την περιοχή γύρω από την τομή. Θα πρέπει να φοράτε φαρδιά ρούχα, που δεν θα την ερεθίσουν.

Οι γυναίκες που έχουν υποστεί υστερεκτομή πρέπει να μένουν καλά ενυδατωμένες, προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε δυσκοιλιότητα, οπότε πίνετε άφθονα υγρά.

Οποιοδήποτε σοβαρό σύμπτωμα , όπως πόνος, αιμορραγία, ναυτία μετά το φαγητό, ή οποιοδήποτε σημάδι μόλυνσης, είναι λόγος να μιλήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: [email protected]

www.bountouri.gr

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends