Πως μπορεί να θεραπευτεί η ακμή χωρίς φάρμακα;

  • Iatropedia
Τώρα πλέον υπάρχει και θεραπεία για την ακμή χωρίς τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων.Η ακμή είναι το συνηθέστερο δερματολογικό πρόβλημα σε εφήβους, τώρα πλέον και σε ενήλικες, οι οποίοι πάνω στην απόγνωση τους χρησιμοποιούν απίστευτες μεθόδους θεραπείας και αντί να λύσουν επιτείνουν το πρόβλημα τους.

Τα φάρμακα που λύνουν οριστικά το πρόβλημα της ακμής ήρθαν πριν λίγα χρόνια στον κόσμο της ομορφιάς και μας γέμισαν ελπίδες.Ωστόσο όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και αυτά έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες.Η κοσμητική δερματολογία πλέον έχει προχωρήσει την έρευνα της και τώρα προτείνει θεραπείες για την ακμή που δεν απαιτούν φαρμακευτική αγωγή.

Οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι συνδυάζουν μια σειρά από ειδικές τεχνικές που καταπολεμούν το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα και υπόσχονταν ένα αψεγάδιαστο δέρμα χωρίς σπυράκια και λιπαρότητα.

Ακμή και εφηβεία

Η ακμή είναι το συνηθέστερο δερματολογικό πρόβλημα στους εφήβους.

Οι περισσότεροι έχουν ακμή σε κάποιο βαθμό και περνάνε μεγάλο μέρος του χρόνου τους αναζητώντας λύσεις και τρόπους περιορισμού ή αισθητικής κάλυψης του προβλήματος. Άλλοι κάνουν περίεργες δίαιτες πιστεύοντας ότι έτσι θα περιορίσουν το πρόβλημα. Διάφορα περιοδικά δημοσιεύουν τακτικά άρθρα το οποία δεν έχουν επιμεληθεί από κάποιον δερματολόγο, με αποτέλεσμα να επιτείνουν τη σύγχυση και πολλές φορές να περιπλέκουν τα πράγματα. Η ήπιας μορφής ακμή είναι ενοχλητική και έχει επιπτώσεις κυρίως στην ψυχολογία των ασθενών, ενώ η σοβαρής μορφής μπορεί να οδηγήσει εκτός από τα παραπάνω και σε μόνιμες ουλές και υπέρχρωση του δέρματος.

Η Θεραπεία!

Με σκοπό να αποκατασταθεί η υγεία του ακνεικού δέρματος, εφαρμόζονται combo
treatments (συνδυαστικές τεχνικές) που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα σε
όλα του τα επίπεδα.

Οι θεραπείες έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν την υγεία του σμηγματογόνου πόρου.Συνήθως δρουν ελαττώνοντας την παραγωγή του σμήγματος, επιταχύνοντας την ανάπτυξηνέων δερματικών κυττάρων και την απομάκρυνση των νεκρών, ή καταπολεμώντας τιςβακτηριακές λοιμώξεις.Μερικές θεραπείες, ιδίως οι συνδυασμένες, ασκούν διπλή ή και τριπλή δράση.

Ο ειδικός δερματολόγος επιλεγεί μεταξύ ορισμένων εξατομικευμένων θεραπειών (Laser,
Φωτοδυναμικής θεραπείας, Πιλινγκ, υδροδερμοαπόξεσης,κτλ)στο ιατρείο.

Η θεραπεία της ακμής ολοκληρώνεται με παράλληλη εφαρμογή δραστικών ουσιών στο
σπίτι.Ο ειδικός δερματολόγος συνταγογραφεί σκευάσματα με την κατάλληλη συγκέντρωσηδραστικών ουσιών, διαφορετική για κάθε περιστατικό.

Τα σκευάσματα περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες, που επιδρούν στα κύτταρα και
επαναπρογραμματίζουν τις λειτουργίες τους έτσι ώστε να μην έχουν πλέον την
προβληματική ακνεϊκή συμπεριφορά.

Επομένως η λύση στο πρόβλημα της ακμής βρίσκεται σε σύγχρονες συνδυαστικές
θεραπείες ,χωρίς φαρμακευτική αγωγή ,που γίνονται από αποκλειστικά και μόνο από
εξειδικευμένους δερματολόγους!

Στέλιος Αγγελίδης

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

210-7701186

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν