Πως γίνεται η αποτρίχωση με λέιζερ;

  • Iatropedia
Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, ιδίως στις γυναίκες και σε σημεία που είναι εμφανή. Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να δώσει τη λύση σε ορισμένες περιπτώσεις όπου η τριχοφυΐα είναι έντονη. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι είναι η αποτρίχωση με λέιζερ.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Η αποτρίχωση με laser για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα έχει γίνει μια απλή και συνηθισμένη διαδικασία. Το λέιζερ χρησιμοποιεί δέσμες υψηλής συγκέντρωσης, για να διεισδύει επιλεκτικά εντός των θυλάκων των τριχών, να απορροφάται από τη χρωστική ουσία στα θυλάκια της τρίχας και να καταστρέφει την τρίχα εντός του θύλακα της.

Μια ποικιλία από λέιζερ και πηγές φωτός έχουν αναπτυχθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποτρίχωση με λέιζερ. Η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί καλύτερα σε άτομα με σκούρες τρίχες, ωστόσο νεότερες τεχνολογίες έχουν κάνει τη διαδικασία ασφαλή και αποτελεσματική σε όλους τους τύπους τρίχας και δέρματος.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις θα απαιτηθεί μια σειρά θεραπειών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε βάθος χρόνου. Άρα, θα χρειαστούν θεραπείες συντήρησης, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Είναι πραγματικά αδύνατο να προσδιοριστεί εκ των προτέρων σε πόσες θεραπείες και σε πόσο διάστημα θα έχετε μόνιμο αποτέλεσμα.

Πριν από τη διαδικασία, ο γιατρός θα εξετάσει το ιατρικό ιστορικό σας . Θα πρέπει να:

-αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, το σολάριουμ , τα χημικά πίλινγκ και τις ενέσεις κολλαγόνου για δύο εβδομάδες πριν από τη διαδικασία.

-αποφύγετε τα αρώματα, τα αποσμητικά ή οποιαδήποτε άλλη πιθανή ερεθιστική ουσία.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να κρύψετε χρόνια: Μυστικά νεότητας!