Πλαστική κόλπου- Μια λύση που ενδιαφέρει πολλές γυναίκες

  • Iatropedia
Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή της κάθε γυναίκας, και φυσικά για την επίτευξη ή και την απώλεια αυτής παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Ένας από τους σημαντικότερους εξ αυτών είναι οι ανατομικές αλλοιώσεις τις οποίες τυχόν συμβούν στην περιοχή του κόλπου και του περινέου.

Αλλοιώσεις που συμβαίνουν είτε από τραυματισμό κατά την διάρκεια ενός δύσκολο ή εργώδη τοκετού είτε μετά από απώλεια αρκετών κιλών σωματικού βάρους. Αυτά προκαλούν απώλεια του μυϊκού τόνου και κατά συνέπεια χαλάρωση του κόλπου και του περινέου. Φυσικά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως είναι η σωματική κατασκευή της κάθε γυναίκας, η καθιστική ζωή και η έλλειψη γυμναστικής, το κάπνισμα και η χρόνια ορθοστασία πχ λόγου εργασίας.

Οι γυναίκες αυτές ήταν καταδικασμένες να ζουν με το πρόβλημα αυτό με όλες τις ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες αλλά και με την ίδια τους την αυτοπεποίθηση. Σήμερα με την βοήθεια μίας νέας επεμβατικής τεχνικής, η Laser Ανάπλαση του Κόλπου, με αυτήν επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση των ιστών του κολπικού καναλιού και του περινέου, ενίσχυση των μυών της πυέλου, αυξάνοντας τον τόνου τους προκειμένου να επιστρέψει ό κόλπος στην παλιά του κατάσταση και δώσει πίσω στην γυναίκα την χαμένη της χαρά.

Τι είναι και πως εφαρμόζεται η Πλαστική του κόλπου;

Είναι η τεχνική κατά τη οποία αφαίρεση τους πλεονάζοντες ιστούς, ανάπλαση αυτών και τελικός αποκατάσταση των μυών του περινέου και ενίσχυση του τόνου τους. Χάρη στην χρήση ειδικών κεφαλών Laser ή RF, επιτυγχάνεται η αναίμακτη και ταυτόχρονα αισθητική αποκατάσταση των ιστών του κόλπου και του περινέου. Η επέμβαση είναι αυθημερόν και δεν χρήζει την παραμονή στο νοσοκομείο, γίνεται υπό τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ελαφρά μέθη ή με επισκληρίδια αναισθησία. Ο Γιατρός αρχικά οριοθετεί με ειδικό αποστειρωμένο ανεξίτηλο μαρκαδόρο τους ιστούς όπου θα επέμβει, στη συνέχεια με την βοήθεια του προαναφερόμενο Laser ή RF γίνεται ακριβής αφαίρεση των ιστών, η επίτευξη της πλήρως αναίμακτης επέμβασης γίνεται με την χρήση ειδικής αιμοστατικής συσκευής Argon Beam, στη συνέχεια γίνεται αποκατάσταση του μυϊκού τόνου και αποκατάσταση του περινέου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνονται τα ράμματα και γενικά το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι τέλειο. η περιοχή αφήνεται ελεύθερη χωρίς επιδέσεις.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 2 ώρες.

Τι πρέπει να προσέχω μετά από τέτοια επέμβαση;

Για το διάστημα των 6-8 εβδομάδων, θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη γυμναστική όπως και τις σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο μπορείτε να επιστρέψετε σε όλες τις απλές καθημερινές δραστηριότητες σας σχεδόν άμεσα.

Ποία είναι η περίοδος ανάρρωσης και πλήρης αποκατάσταση της περιοχής;

Μετά το πέρας της επέμβασης θα χρειαστούν κάποιες ημέρες ανάρρωσης (2-3) και μετά μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, ο συνολικός απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να επιστρέψετε στην σεξουαλική σας ζωή και να επιτρέπεται η γυμναστική.

Τι να περιμένω μετά του πέρας εξολοκλήρου της περιόδου των 6-8 εβδομάδων;

Θεαματική βελτίωση στην σεξουαλική σας απόλαυση, τόνωση της σεξουαλικής ζωής και επανάκτηση της χαμένης σας αυτοπεποίθηση. Πολλές φορές οι συγκεκριμένες γυναίκες αυτές πάσχουν από ακράτεια ούρων, η επέμβαση πλαστική του κόλπου συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος ταυτόχρονα. Σημαντικό επίσης να επισημάνουμε πώς ένας από τους σκοπούς της επέμβασης είναι η τελειοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος της περιοχής ώστε να μην φαίνεται καν πως είχε γίνει επέμβαση εκεί!

Πότε αντενδείκνυται η Πλαστική του κόλπου;

Η επέμβαση αυτή αντενδείκνυται σε περιπτώσεις Σακχαρώδη Διαβήτη, χρόνιας φλεγμονής της περιοχής του κόλπου και σε γυναίκες που πάσχουν από ψυχική νόσο. Πρέπει να αναφερθεί εδώ πως οι γυναίκες οι οποίες ενδέχεται να κυοφορήσουν και να γεννήσουν δια της φυσικής οδού, δεν επιτρέπεται να υποβληθούν σε Πλαστική κόλπου.

Δρ Αλέξανδρος Μπάντερ MD, FAAOCG, FAACS, FISCG

Χειρουργός Γυναικολόγος, μετεκπαιδευθείς στην γυναικεία ακράτεια ούρων, διαταραχές και χαλάρωση πυελικού εδάφους όπως και στην Πλαστική & Αισθητική αποκατάσταση των στο S.C.Urogynecology Center, Los Angeles-California, U.S.A. Μετεκπαιδευθείς στην ενδοσκοπική και Λαπαροσκοπική χειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Albrecht Holstein, Kiel-Γερμανία. Μέλος και Fellow των Ακαδημιών ‘American Academy of Cosmetic Surgery’, ‘American Academy of Cosmetic Gynecologists’ και ‘International Society of Cosmetogynecologists’ Συνεργάτης ως International επισκέπτης χειρουργός στο American Academy of Cosmetic Surgery Hospital Dubai (AACSH) και HB Health of Knightsbridge, London.

Τηλ: 210 89 44 603

Mail: doctorbader@gmail.com
web: www.cosmeticvaginalsurgeon.gr

www.keepfemina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

αιδοιοπλαστική: όμορφες γυναίκες από πάνω μέχρι… κάτω

πολλαπλοί οργασμοί με ενέσεις στο σημείο G, ξετρελλαίνουν τις Αμερικανίδες

ποια ώρα της ημέρας είναι ιδανική για σεξ;

γιατί οι γυναίκες πρέπει να πίνουν συχνά πράσινο τσάι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν