Πλαστικές επεμβάσεις: Όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε!

Η αισθητική χειρουργική και οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες, αλλά και άντρες, θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν το αποφασίσετε.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να αναδιαμορφώσουν μέρη του σώματος. Μερικά από τα πιο συχνά μέρη του σώματος που οι άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν μέσω της χειρουργικής επέμβασης είναι το στήθος, τα αυτιά, το πρόσωπο, η μύτη, η κοιλιά και οι μηροί.

Η αισθητική χειρουργική αλλάζει την εμφάνισή σας και γι΄ αυτό είναι σημαντικό προτού προβείτε σε μια επέμβαση να έχετε λάβει υπόψη σας τα εξής:

-Οι προσδοκίες σας θα πρέπει να αφορούν τη βελτίωση, όχι την τελειότητα. Αν περιμένετε από την αισθητική χειρουργική να σας μετατρέψει σε σταρ του σινεμά, θα απογοητευθείτε. Μην υπολογίζετε ότι μια χειρουργική επέμβαση θα σώσει μια δύσκολη σχέση ή θα σας χαρίσει προαγωγή και βελτίωση της κοινωνικής ζωής σας.

- Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις δεν καλύπτονται από την ασφάλεια υγείας. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να το συνυπολογίσετε.

- Υπάρχουν και χειρουργικές επιπλοκές , όπως η υπερβολική αιμορραγία ή η λοίμωξη στο σημείο της χειρουργικής επέμβασης. Αναζητήστε τον χειρουργό μέσα από συστάσεις και εξετάζοντας την πορεία του.

- Μετά την επέμβαση, μπορεί να χρειαστεί μέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, για να ανακάμψετε.

- Η αυτοεκτίμησή σας μπορεί να βελτιωθεί μετά την αισθητική χειρουργική, αλλά δεν είναι πιθανό να ανακουφίσει την κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές παθήσεις.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: [email protected]

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Botox: Γιατί σας συμφέρει να το κάνετε τώρα

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends