Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν από το λάθος σουτιέν

  • Iatropedia
Ένας στηθόδεσμος όχι μόνο αναδεικνύει το γυναικείο στήθος αλλά το προφυλάσσει από πολλά προβλήματα τα οποία είναι πιο έντονα στις περιπτώσεις των γυναικών που έχουν μεγάλο στήθος.'Ετσι ένασουτιέν που δεν «κάθεται» καλά μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα στο δέρμα,τενοντίτιδα, ακόμη και δυσπεψία. Υπολογίζεται ότι τέσσερις στις πέντε γυναίκες φορούν σουτιέν που δεν τους εφαρμόζει κατάλληλα, καθώς τείνουν να υποεκτιμούν την περίμετρο του στήθους και της πλάτης τους και την ίδια στιγμή να υπερεκτιμούν το μέγεθος της κουπ τους.

Βρετανική έρευνα αποκάλυψε ότι το 80% των γυναικών φορούν λάθος στηθόδεσμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το στήθος να μην στηρίζεται σωστά , να χαλαρώνει γρηγορότερα και να “πέφτει”.Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί είναι και η εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων.

Ο σωστά τοποθετημένος στηθόδεσμος θα πρέπει να στηρίζεται στην οσφυική μοίρα, αλλά τις περισσότερες φορές οι γυναίκες (είτε από άγνοια, είτε για λόγους ευκολίας) το στηρίζουν στη θωρακική κοιλότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλάτη να μην αντέχει και να κυρτώνει.

Ένα μικρό παράδειγμα αυτού είναι το εξής: αν μια γυναίκα που φορά λάθος στηθόδεσμο, αλλά και τον φοράει λάθος, εάν σκύψει μπροστά , τότε το στήθος της δεν στηρίζεται καλά, ο τραπεζοειδής μυς υπερεκτείνεται προκαλούνται πονοκέφαλοι ενώ όλες οι ρίζες των νεύρων της πλάτης επιβαρύνονται με αποτέλεσμα να προκαλούνται και στομαχικές διαταραχές.

βασικό κριτήριο το σωστό νούμερο

Το βασικότερο όλων είναι το σωστό νούμερο. Αυτό είναι συνδυασμός της περιμέτρου του θώρακα και του μεγέθους (cup) του στήθους. Κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

Μετρήστε με μια μεζούρα την περίμετρο του θώρακα, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Προσθέστε στη μέτρηση αυτή 12,5 εκατοστά και το άθροισμα είναι το νούμερο που πρέπει να φοράτε. Δηλαδή εάν η περίμετρός σας είναι μεταξύ 68 και 72 εκατοστών, το νούμερο σας είναι το 85, αν είναι μεταξύ 73 και 77, το νούμερο σας είναι το 90 κτλ.

Για να βρείτε την cup τότε, μετρήστε την περίμετρο του στήθους σας στο πιο φαρδύ σημείο και για κάθε τρία εκατοστά περισσότερα από το βασικό μέγεθος, αλλάζετε βαθμίδα (Α, Β, C…)

Πάντα πριν την αγορά να δοκιμάζετε τον στηθόδεσμο και να φροντίζετε να εφαρμόζει τέλεια στο στήθος σας. Για να είναι τέλεια η εφαρμογή α πρέπει το στήθος να γεμίζει τις θήκες του σουτιέν, να μην “σακουλιάζει” κάτω από τις μασχάλες και οι τιράντες να μην είναι ούτε χαλαρές ούτε και να πιέζουν και να αυλακώνουν το δέρμα στους ώμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο αθώα είναι τα χτυπήματα στον καβάλο

Ο καλός εραστής φαίνεται από τα.. παπούτσια του.

Μάγισσες φέρτε βότανα. Ποια φυσικά προϊόντα χτυπούν τον πόνο

το στήθος σας και τα μάτια σας. μάθετε για όλες τις παθήσεις των μαστών