Ποιες αποκαλύψεις κάνει το δέρμα για την υγεία σας;

  • Iatropedia
Το δέρμα μπορεί να κάνει πολλές αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγεία σας Και αυτό γιατί κάποιες σοβαρά ιατρικές παθήσεις πρώτα εμφανίζονται ως δερματικά προβλήματα.

Εξάνθημα πεταλούδας

Το εξάνθημα που μοιάζει με την πεταλούδα και συχνά εξαπλώνεται σε σε όλο το πρόσωπο είναι συχνά το πρώτο σημάδι του λύκου. «Θα μπορούσε να είναι δερματίτιδα εξ επαφής. Δυστυχώς, μερικές φορές είναι ένα σημάδι του λύκου», επισημαίνει ο Paolo Romanelli, δερματολόγος MD από το πανεπιστήμιο του Μαιάμι.

Πλάκες στο λαιμό

Οι πλάκες που σχηματίζονται στο λαιμό ή και στη μασχάλη μπορεί να αποτελούντο πρώτο σημάδι του διαβήτη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι πλάκες που σχηματίζονται σε άλλες θέσεις, όπως τα χέρια ή τα χείλη, μπορεί να υποδεικνύει καρκίνο του δέρματος.

Φαγούρα στον καρπό

Εξανθήματα που εμφανίζονται στους καρπούς ή τους αστραγάλους, στο στόμα ή στο κάτω μέρος της πλάτης, του αυχένα, των ποδιών αλλά και των γεννητικών οργάνων άν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία μπορεί να συνδέεται με ηπατίτιδα C.

Μπαλώματα στην πλάτη

Η ύπαρξη μπαλωμάτων στην πλάτη που έχουν την υφή της φλούδας πορτοκαλιού και συχνά εξαπλώνονται σε άλλα σημεία του σώματος όπως στα μάγουλα και στη μύτη ίσως είναι σημάδια μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που ονομάζεται οζώδη σκλήρυνση που προκαλεί καλοήθεις

πηγή:http://www.webmd.com