Πέθανε 63χρονος από το γλείψιμο του σκύλου του! Τι συμπτώματα εκδήλωσε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σκύλος
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα αν αναπτύξουν ασυνήθιστα συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης, λένε οι γιατροί, μετά από τη δημοσίευση μελέτης, για τον θάνατο ενός 63χρονου άνδρα.

Ο άτυχος άνδρας πέθανε από μια σπάνια λοίμωξη, την οποία ανέπτυξε μετά από ένα φαινομενικά αθώο γλείψιμο από τον σκύλο του.

Η μόλυνση προκλήθηκε από το βακτήριο capnocytophaga canimorsus, το οποίο υπάρχει φυσικά στο στόμα σκύλων και των γατών, αλλά σπάνια μεταδίδεται στον άνθρωπο, ανέφερε το CNN.

Διαβάστε επίσης: Επτά ασθένειες που μεταδίδονται από τα κατοικίδια

Τι συμπτώματα εκδήλωσε ο άτυχος 63χρονος

Αρχικά ο άντρας ανέφερε συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης και αργότερα ανέπτυξε σοβαρή σήψη και μια οξεία διαταραχή που ονομάζεται purpura fulminans και προκαλεί σημάδια αίματος, μώλωπες και αποχρωματισμό του δέρματος καθώς και δερματική νέκρωση.

Ο 63χρονος υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία, αλλά η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται και πέθανε λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων.

Η μελέτη αυτού του απίστευτου θανάτου δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Case Reports in Internal Medicine, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του κειμένου.

Όχι το μοναδικό παρόμοιο περιστατικό…

Τον Μάιο του 2019, γιατροί ακρωτηρίασαν τα πόδια και τα χέρια μιας γυναίκας στο Οχάιο των ΗΠΑ, η οποία μολύνθηκε με capnocytophaga canimorsus, πιθανότατα όταν το κουτάβι της την έγλειψε σε μικρή ανοικτή πληγή, ανέφερε το CNN.

Πέρυσι, η μύτη και τα άκρα ενός άνδρα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας του ίδιου τύπου λοίμωξης.

Πολύ σπάνια και ακραία περίπτωση

Το βακτήριο Capnocytophaga canimorsus είναι «εντελώς φυσιολογική χλωρίδα του στόματος του σκύλου και συνήθως δεν προκαλεί κανένα είδος σημαντικής ασθένειας. Ωστόσο, αν μεταφερθεί σε λάθος μέρος, σε λάθος χρόνο, σε λάθος ασθενή… μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις – αλλά πολύ, πολύ σπάνια«, δήλωσε στο CNN ο δρ. Stephen Cole, λέκτορας στην κτηνιατρική μικροβιολογία, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

Η δημοσιευμένη μελέτη για τον θάνατο του 63χρονου από το γλείψιμο του σκύλου του

Πηγή: https://pets.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν