Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!

  • Iatropedia
Άπαντες γνωρίζουν ότι η καρδιά αποτελεί το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Παρόλο αυτά όμως οι περισσότεροι από μας ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που την κουράζουν, την τσαλαπατούν και στο τέλος την ραγίζουν. Ποιες είναι όμως αυτές οι καθημερινές μας συνήθειες που έχουν γίνει δεύτερη φύση με συνεπεία να υπονομεύουμε την υγεία της καρδιάς μας;

πολλά ποτηράκια παραπάνω

Επιστημονικές μελέτες που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio απέδειξανότι ένα ποτηράκι αλκοόλ όταν μάλιστα πρόκειται κρασί κάνει καλό την υγεία. Αν όμως ξεπεράστε τα όρια τότε η καρδιά σας μακροπρόθεσμα θα εμφανίσει προβλήματα ενώ θα πειραχθεί το συκώτι, τα οστά και η μνήμη.

πολύ αλάτι

Μπορεί το αλάτι να νοστιμίζει το φαγητό αλλά σε υπερβαλικές ποσότητες αυξάνει την πίεση.

έλλειψη άσκησης

Η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης είναι γνωστό ότι επιβαρύνει την υγεία και πολύ περισσότερο την καρδιά. Στο σημείο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι ακόμη και η περιορισμένη άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό αφού οξυγονώνονται καλύτερα τα κύτταρα.

το άγχος βλάπτει την υγεία

Το άγχος και η κατάθλιψη επιβαρύνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ ζημιώνεται σημαντικά το νευρικό σύστημα.

βλαβερή συνήθεια το κάπνισμα

Το κάπνισμα κάνει κακό και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, καπνιστές και μη-καπνιστές. Οι καπνιστές, ωστόσο, συνεχίζουν να είναι εκατομμύρια, παγκοσμίως, ακόμα και αν το τσιγάρο θεωρείται υπεύθυνο για το 30% των θανάτων από έμφραγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν