«Πάρε φόρα, εξετάσου» για τον ιό HIV και την ηπατίτιδα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
HIV
Με δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η ΜΚΟ PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής.

Συγκεκριμένα, στελέχη της PRAKSIS με την Κινητή Μονάδα Εξέτασης θα βρεθούν σήμερα από τις 18.00 έως και τις 22.00 στην Καμάρα για να ενημερώσουν τους πολίτες για τον ιό του HIV και για τις ηπατίτιδες, ενθαρρύνοντας τους παράλληλα να εξεταστούν δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα για τις συγκεκριμένες ασθένειες. Η εξέταση αυτή αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, που υιοθετούν σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου και φυσικά σε όποιον/α επιθυμεί να εξεταστεί.

Παράλληλα, στην εκδήλωση θα βρίσκονται και εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής, ενημερώνοντας τον κόσμο για θέματα που αφορούν τον ιό HIV και το AIDS, καθώς και την ορθή χρήση του προφυλακτικού.

Σημειώνεται ότι η PRAKSIS υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ιό της ηπατίτιδας Α, Β, C και του HIV μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 11 600 που λειτουργεί καθημερινά και παρέχει πληροφορίες για την πρόληψη, τη μετάδοση και την εξέταση. Η τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και η κλήση είναι δωρεάν και ανώνυμη.

HIV

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

AIDS / HIV: Τα συμπτώματα που επιβάλλεται να γνωρίζουμε όλοι!

AIDS: Η άγνοια σκοτώνει – 1 στους 7 φορείς HIV στην Ευρώπη δεν γνωρίζει ότι έχει τον ιό

«Ναι» στο προφυλακτικό- «Όχι» στην ηπατίτιδα, τα χλαμύδια, τα κονδυλώματα και τον έρπη

Ηπατίτιδα C: Δείτε τι κάνει στο ήπαρ – Συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν [vid]