Πανικός στη Γαλλία με μη εγκεκριμένα εμφυτεύματα στήθους- 1 θάνατος

  • Iatropedia
Βόμβα μεγατόνων αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα liberation στη Γαλλία. Περισσότερες από 30.000 Γαλλίδες που τον τελευταίο καιρό προχώρησαν σε εμφυτεύσεις σιλικόνης στο στήθος τους, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν άμεσα γιατί κινδυνεύουν από φλεγμονές και καρκίνο.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να μπουν πάλι στο χειρουργείο και να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση αρκετών περιπτώσεων φλεγμονών και καρκίνου που παρουσιάστηκαν.

Μέχρι τώρα 8 γυναίκες εκδήλωσαν την ασθένεια και οι 8 χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα. Οι αρχές σε έρευνα που έκαναν, αποκάλυψαν ότι το υλικό ήταν μη εγκεκριμένο και ελαττωματικό. Ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Ζαν Υβ Γκράλ, διευκρίνισε ότι: “ Από τις 8 περιπτώσεις οι 5 ήταν αδενοκαρκινώματα, ένα λέμφωμα των αμυγδαλών, ένα σπάνιο λέμφωμα μαστού, από το οποίο η γυναίκα πέθανε, και μια περίπτωση λευχαιμίας.”

Το θέμα φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και ήδη η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές, έκανε αγωνιώδη έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν βάλει εμφυτεύματα PIP να επισκεφτούν αμέσως τους γιατρούς τους. Η κυρία Πεκρές αναφέρθηκε και στις οικονομικές επιπτώσεις των μαζικών χειρουργείων για την αφαίρεση και είπε: “Πρόκειται για μια επείγουσα υγειονομική κατάσταση. Το κόστος της επέμβασης θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες υγειονομικής ασφάλισης”

Ήδη πάντως 2.000 γυναίκες έχουν προσφύγευ στα δικαστήρια κατά της εταιρίας των εμφυτευμάτων σιλικόνης και η Γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για “ ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια” κατά της συγκεκριμένης εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν