Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: «Ενημερώσου» – Διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου «Επιδέρμια»

  • Γιάννα Σουλάκη
Ψωρίαση
Η γνώση αποτελεί δύναμη για τον ασθενή, ο οποίος έχοντας την κατάλληλη πληροφόρηση μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τη νόσο της Ψωρίασης, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής. Κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι μια προτροπή: "Ενημερώσου!".

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης καθιερώθηκε από την IFPA και γιορτάζεται στις 29 Οκτωβρίου από το έτος 2004. Το Επιδέρμια, ο σύλλογος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην IFPA, τονίζει τη σημασία που έχει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας που είναι «Ενημερώσου».

Με τη σωστή ενημέρωση όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν ότι η Ψωρίαση δεν μεταδίδεται, ότι δεν αποτελεί μόνο μία δερματική ασθένεια, αλλά μία ασθένεια με σοβαρές συννοσηρότητες και να διαλυθούν μύθοι και προκαταλήψεις σχετικά με αυτήν. Οι ενημερωμένοι σύλλογοι ασθενών είναι ποιο αποτελεσματικοί στη στήριξη των ανθρώπων με διάγνωση ψωρίασης. Οι ενημερωμένοι φορείς λήψεων αποφάσεων εφαρμόζουν σχέδια δράσης και υποστηρίζουν δυναμικά τους ασθενείς.

Τα ηχηρά μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2020 μεταδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου Επιδέρμια, όλο το μήνα Οκτώβριο.

Επιδέρμια: Διαδικτυακή εκδήλωση «Ενημερώσου για την Ψωρίαση»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-webinar με τίτλο «Ενημερώσου για την Ψωρίαση» την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, ώρα 18:30, στο facebook.com/epidermia.

Το Επιδέρμια, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον ασθενή και την έγκυρη ενημέρωση για τη νόσο, δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να θέσουν απευθείας ερωτήματα στους γιατρούς που θα είναι καλεσμένοι στο webinar.

Ειδικότερα, στις ερωτήσεις θα απαντήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Δημήτριος Ιωαννίδης (Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ.) και Μαρία Πολίτου (Δερματολόγος– Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Α. Συγγρός). Καλούμε, λοιπόν, όλα τα μέλη μας και όλους τους ασθενείς να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν το webinar«Ενημερώσου για την Ψωρίαση» ζωντανά στο facebook.com/epidermia.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών GENESIS pharma και UCB.