Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Εκδήλωση στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

  • Iatropedia newsroom
Αττικόν
Το διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου "Αττικόν" καλεί όλους στους πολίτες σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σήμερα 14/11.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα, στο χώρο υποδοχής του νοσοκομείου Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. ως 02:00 μ.μ., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2023, με σύνθημα: «Μαθαίνω τον κίνδυνο, Μαθαίνω να προστατεύομαι»!

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, για να διαχειριστούμε το διαβήτη και να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ:

  • θα μοιραστούμε το εργαλείο αξιολόγησης κινδύνου, για να βοηθήσουμε τα άτομα να ανακαλύψουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ
  • θα πραγματοποιήσουμε έλεγχο σακχάρου αίματος
  • θα παρέχουμε εξειδικευμένη ιατρική ενημέρωση, διατροφικές συμβουλές και
  • θα αξιολογήσουμε την φυσική μας κατάσταση και θα γυμναστούμε με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής και φυσικοθεραπευτών του τμήματος Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, που λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με προβολή ταινίας – επίκαιρων μηνυμάτων και με τη διάθεση προϊόντων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

«Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας και να ενωθούμε σε μια μοναδική αποστολή για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενίσχυση της φροντίδας και την προώθηση της πρόληψης στο γενικό πληθυσμό», καταλήγουν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, δηλαδή η Ιατρική Υπηρεσία Διαβητολογικό Κέντρο Β’ Π.Π.Κ. και η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»