Ουρολοίμωξη: Πως αντιμετωπίζεται;

  • Iatropedia
Είναι από τις αρρώστιες που χαρακτηρίζονται κατεξοχήν γυναικείες. Ο λόγος για την ουρολοίμωξη η οποία εκδηλώνεται με έντονο πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση. Ιδιαίτερα προσεκτικές πρέπει να είναι οι γυναίκες το καλοκαίρι αφού η νόσος εκδηλώνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνήθως η ουρολοίμωξη προκαλείται από βακτήρια, όπως το Ε. Coli και το ασθενές φύλο είναι περισσότερο επιρρεπείς στην πάθηση αυτή. Και αυτό γιατί το κολύμπι τα παιχνίδια στην άμμο η ηλιοθεραπεία, το μαγιό αποτελούν τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης του προβλήματος.

Όταν κάνετε ουρολογικές εξετάσεις επιβάλλεται να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας ώστε να σας συνταγογραφήσει το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Μην αμελήσετε να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη αφού αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά και να προκαλέσει λοίμωξη των νεφρών και νεφρική ανεπάρκεια.

Εκτός από την φαρμακευτική θεραπεία μπορείτε επίσης να ακολουθήστε και εναλλακτικές θεραπείες όπως είναι:

Χυμός μούρων

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο χυμός από μούρα αντιμετωπίζει και ανακουφίζει τα συμπτώματα από μια ουρολοίμωξη.

Και αυτό γιατί τα μούρα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τα βακτήρια E. Coli, να αναπτυχθούν στην ουροδόχο κύστη.

Βιταμίνη C

Τα φρούτα που περιέχουν βιταμίνη C είναι δυνατόν να προλάβουν την ουρολοίμωξη.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνετε τουλάχιστον 4.000 mg βιταμίνης C ημερησίως ώστε να μην κολλήστε κάποιο βακτήριο που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση της ουρολοίμωξης.

πηγη mayo clinic